top of page

Ravello Amalfi Positano

Ravello, Positano, Amalfi - mindenki álma, mindenki szeretné megnézni.
Ugyanakkor ez a vidék, ami legnehezebben bejárható tömegközlekedéssel, de még bérelt autóval sem is nagyon nehéz a közlekedés és főleg a parkolás ebben a térségben.

Talán itt van a legnagyobb szükség tapasztalt sofőrre és vezetőre.
Talán nem tűnik olcsó mulatságnak ez a választás,de  gondoljunk bele: Nápolyból indulva csaknem 200 km-nyi autózás, szerpentin, forgalom, parkolás, helyismeret amit tudunk nyújtani.

Fárasztó nap még így is, és ez az az út, ahol a napi programot még így is jelentősen befolyásolni tudja a kiszámíthatatlan forgalom. 

Ettől függetlenül, azt gondolom ez a legkényelmesebb, legbiztosabb módja  annak hogy az Amalfi parti kirándulás emlékezetes maradjon.

AMIT LÁTHATSZ VELÜNK

Ravello - az álmok városa

 Nápolyból indulva általában a Monte Lattarin keresztül utazunk, így az első megálló még kore délelőtt, Ravello.

Ravello egy békés hangulatú, kedves település, mely a part felett, magasan a sziklafal oldalában húzódik meg.  Hosszan kanyargó hegyi út halad a város felé, számos pincészetet, olíva gyárat hagyva maga után.  A kicsiny, barátságos városban öröm az utcákat  sétálva felfedezni. 

A város fekvése festői szépségű. Igen. A francia szerzőnek,  Andre Gide-nek  igaza volt.  E békés, hegyi város, -melyet Dél-Olaszország egyik legromantikusabb kisvárosának tartanak-, közelebb fekszik az éghez, mint a tengerhez.

A környék legnehezebben megközelíthető települése - de kihagyhatatlan

P9210281
P9210267
P9210227
P9210269
P9210226
P9210215

 RAVELLO

Atrani - ahol Denzel Washington itta a kávét

Atrani az Amalfi part legkisebb, de egyben legszebb, legromantikusabb és legautentikusabb városkája.

 A megszokott túlzsúfolt, turistáktól nyüzsgő vásrosok helyett itt megáll az idő, a helyi kis öregek kávézgatnak, a csodálatos főtérről picike lépcsősorok, kis utcák futnak fel a környező hegyekre.

Idén enneka  városkának külön jelentősége van: itt forgatták a tavaly bemutatásra került Védelmezők című filmet, és ezen a főtéren itta Denzel Washingon a kávéját. 

Követjük példáját és mi is meglátogatjuk ezt a különleges gyöngyszemet.

ATRANI

Amalfi az egykori főváros

 

Ravelloból az Amalfi part egykori fővárosába, Amalfiba érkezünk.

A tengerpart és a csodás táj mellett, több építészeti látványosság is megtekinthető. Amalfi fő nevezetessége impozáns székesegyháza, a Szent András Katedrális. A Piazza Duomon, Amalfi szívében álló katedrális a 13. században épült, de 9. századi részeket is tartalmaz. A 13. század óta többször átépítették, felújították. A katedrális homlokzata a 19. században teljesen megújult. A székesegyház belső tere is rendkívül gazdag, igazán szép kincsek láthatók itt. A székesegyház épületegyütteséhez tartozik még egy 9. században épített templom, valamint kolostor, kripta, harangtorony és lépcsősor.

       Tengerre szállunk...

 

Az Amalfi partvidék csodálatos fentről, a magas sziklák és kanyarok közül, de  látni kell a tengerről is... Sofia Loren villája, az ördög szája szikla, Amalfi városa... ezeket látjuk útközben, amíg ki  nem kötünk a híres Grotta Smeraldánál. 

       Conca Dei Marini és a Grotta Smeraldini

 

Egy kis pihenő a városok között: Conca Dei Marini gyönyörű étterme, ahol megpihenünk, megebédelünk. Ha nincs nagy tömeg, meglátogatjuk a Smaragd barlangot, ahol a Capri, az álmok szigete sorozat kék barlangos jeleneteit forgatták.

Tudtátok?

Az ebédet a barlang melletti szálloda éttermében töltjük, étlapról lehet választani, de az őt kötelező tartozéka

       Csodák útközben 

 

Az autós utazás nagy előnye, hogy nem csak átrohanunk az Amalfi partvidék csodálatos tájain,  a magas sziklák és kanyarok között, hanem meg meg állunk a legszebb helyeken egy egy fotó kedvéért

       Positano a romantika városa 

20200229_143057.jpg

 

Positano a hegyoldalba épített kis városka tele éttermekkel, hangulatos utcákkal, tündéri házakkal, kis üzletekkel, tengerparttal és persze csodálatos kilátással. Az egész olyan, mint egy kis meseváros! Ez az a hely, amit mindenkinek látnia kellene!

Mivel azonban a főútvonal a városka tetjén megy végig, és magában a városkában főleg szezonban nem tudunk megállni, előfordulhat hogy ezt a várost csak fentről nézzük meg és onnan készítünk felejthetetlen fotókat

P9170626
IMG_20210603_152614
P9170643
IMG_20210611_144824
P9170725
IMG_20210202_121523
IMG_20210202_130348
IMG_20210611_142336
P9170685

Az út hosszú, forgalmas és sok a kannyar, de ezen a napon megismerhetitek az Amalfi partot a hegyoldalról és a vízről is.

A városokban nagyságrendileg egy órát tudunk tölteni.

A hajózás és a Smaragd barlang időjárástól függően ősztől már kimaradhat.

Részvételi díj: 120 euro / fő

(plusz a hajó 10euro/ fő, Smaragd barlang 10 euro/ fő , Villa Rufolo 10 euro/fő)

Szezonban és hétvégén ez az ár változhat!

bottom of page