top of page


POSSILIPO,  NÁPOLY RÓZSADOMBJA

Mergellina, Gaiola és Nisida titkai

Baia-delle-rocce-verdi-Posillipo-1-1024x683.jpg

,,Az élet itt a nápolyi öbölben édenkerti, akkor is az ha ilyen fenyegető, sziv szorongató bizonytalanságban él itt valaki, mint ahogy mi élünk. A kertek, a tenger, a virágok, a levegő, az emberek magatartása, mindez édenkerti."

Márai Sándor

Sandor_Marai_copertina.webp

      

Possilipo legtöbbünknek mindig valahol rejtély marad..

 Gyönyörű tengerparti villái, kristály tiszta vízű tengerpartja, a gazdagság és szegénység fura keveréke, Márai Sándor lakhelye...   de szárazföldön is,  tengeren is nehezen megközelíthető, felfedezendő kincs.

Idei legkülönlegesebb utunk ide vezet: Motorcsónakunkról végignézhetjuk a part csodáit, kiköthetünk egy titkos strandon fürdeni, elhajózunk a híres Gaiola sziget mellett,  behajózunk a titokzatos Nisida sziget börtönének közelébe.

Mergellina -  a kristály tiszta tenger

        Mergellina - Nápoly egyik legelbűvölőbb helye Possilipo lábainál.Egy öbölben a yachtok és a régi halászhajók, a kristálytiszta tenger és a parti bárok birodalma. Mégis kevesen jutnak el ide a turisták közül. A mi napunk itt kezdődik. Kitűztük a zászlónkat a legújabb hajónkra :-)

Possilipo villái 

         Possilipo tengerpartja éveken át titok maradt számomra: a szárazföldről szinte megközelithetetlen színes villág, öblök elvarázsoltak az első pillanatban.

Ezt sajnos csak a tengerről lehet csodállni igazán