top of page
IMG20230524101852.jpg


A nápolyi Versaille - Reggia di Caserta
 

  

 Óriási, impozáns, grandiózus, a díszlépcső oroszlánjai, a könyvtár, a trónterem, a kert, a látvány és az emberi munka eredménye, Európa egyik legimpozánsabb palotája 36 km-re Nápolytól, nem messze egy lovardával, a városban a régi palotával és katedrálissal az építészet csodái.

A kastély a Bourbonok koronájának gyöngye: 

egy grandiózus épületkomplexum  1200 belső helyiséggel, 1790 ablakkal, királyi szinházzal, lakosztályokkal..

A kert is hasonlóan lenyűgöző: 3 km hosszú parkjában egymást érik a szökőkutak, vízesések

A palota népszerű a rendezők körében, hiszen feltűnt a Mission: Impossible III-ban, és a két legutolsó Star Wars filmben, mint Amidala Királynő kastélya a Naboo bolygón. Ezenkívül itt forgatták a vatikáni részt Dan Brown egyik bestsellerének filmfeldolgozásában, az Angyalok és Démonokban. Mi a kastély felejthetetlen parkjában teszünk egy nagy sétát... hogy pott mi vár ránk, arról árulkodjanak a képek:

IMG_20211026_130738.jpg
2-IMG_6437.jpg

A pápa kedvenc bivaly-mozzarellája

  

A több mint 140 éves tapasztalattal rendelkező Leuci egy olyan cég, amely minden nap valamivel több mint 400 kiló mozzarellát  és 30 kiló ricottát, provolát, friss sajtokat. és fűszerezett termékeket állít elő és szállít ki a tartományban., Közvetlenül megvásárolható  Olaszország egész területén és azon kívül is szállítható. A Leuci Svájcba és Franciaországba is szállít, ahol a bivaly-mozzarellája a szisztematikusan megrendelő szakácsok által készített ételek egyik összetevője.

Még I. Ferenc pápa is , néhány éve Caserta városában tett lelkipásztori látogatása alkalmával megkóstolta a Leuci mozzarellát (kifejezetten kérte fresellával és paradicsommal), ami azóta nagy rajongója lett, és beszámolt a tejüzemről.


Caserta és a nápolyi bivaly mozzarella titkai
 

 CAMPANIA 
VIZIBIVALYAI

A felhasznált bivalytej csak az első fejésből , Campania Felix vidékéről, a mozzarella hagyományos születési helyéről származik, a parttól nem messze lévő földterületekről, amelyek évszázadok óta referenciapontnak számítottak a bivalytenyésztéshez.

A kiválasztott tenyésztők mindig ugyanazok: időtlen idők óta a Leucival dolgoznak együtt, a tejminőség stabilitását a tartós kapcsolattal garantálják

 

hp_Q1A6040-2.jpg

MOZZARELLA
TITKAI 

 A Campaniában gyártott bivalytej mozzarella és ricotta jóságának és eredetiségének titka a bivalyok életkörülményeitől és környezetétől, attól függ, hogy mit eszik, de attól is függ, hogy a tejet azonnal feldolgozzák.

Leuci által gyártott bivalytej mozzarella tejből, tejoltóból, sóból és sok sok szeretetből és szenvedélyből készül. Valószínűleg ez a legnagyobb titok.

 

LAVORAZIONE1.jpg

 Különleges világ különleges titkai... szeretnétek belelátni?

Most rajtunk keresztül van rá lehetőséged.

Ha velünk tartasz egy napos casertai utunkra, a kastély látogatása után egy fenséges mozzarealla eédre hívunk meg titeket, és egyben megnézhetitek, hogyan készül  ősi módszerekkel, kézzel a híres nápolyi mozzarella. 

HOGYAN SZÜLETIK A MOZZARELLA ?

Az egész napos program ára autóval minimum 4 fő esetén:  80 euro/fő

Lehetőség van vonatos - gyalogos változatban is kérni, így az ára 60 euro/ fő

A mozzarellás svédasztalos ebéd ára 25 euro

Az ár nem tartalmazza a kastély belépőjének az árát

bottom of page