top of page

jún. 04., K

|

Nicosia

Az Etna meghódítása

Elsősorban fotósoknak, de mindenkinek aki imádja a vulkánokat, a különleges helyeket. Olyan helyeken járunk, ahová turisták nem jutnak fel, csaknem 2900 méter magasba...

A regisztrációdat megkaptuk
Nézz meg más eseményeinket
Az Etna meghódítása
Az Etna meghódítása

Időpont

2019. jún. 04. 10:00 – 2019. jún. 08. 14:00

Nicosia, 94014 Nicosia EN, Italia

Guests

Esemény

Az év legnagyobb kalandja !

Sokakat megijesztenek az Etna kitöréséről szóló hírek, de vannak emberek, akik ott élnek, már szinte együtt lélegeznek ezzel a misztikus heggyel.

Őket kértük partnerként egy különleges túrára, ahol úgy láthatod a vulkánokat, ahogy még sosem.

3 nap az Etnán 2920 méter magasságban, majd két nap luxus Pantellerián, a legismeretlenebb vulkáni szigeten

Indulás Budapestről június 4.-án este a Wizzair cataniai járatával

Szállás foglalás Nicosiaban, az Etna oldalában kényelmes két ágyas szobákban

Négy napot töltünk az Etnán, minden utunkra terepjáró dzsippekel visznek minket, és helyben élő fotós kíséri az utunkat.

(természetesen magyar nyelvű tolmáccsal)

8.-án Catanián végzünk, majd akinek véget ér az út, az innen hazamegy Wizzair járattal, aki jön velünk tovább innen indul a repülőnk Pantelleria szigetére.

Programot lásd:

https://www.lapassioneitaliana.com/pantelleria

Ami benne van az árban:

- A szállás Nicosiában

- minden transzfer és közlekedés Szicilián - reptéri transzferek, terepjáró költségei

- 4 napon át helyi (ám nemzetközi hírű) fotós vezetők segítő részvétele

- mindvégig magyar nyelvű kíséret.

Ami nincs benne:

A Budapestről Szicíliára szóló repülőjegyek

Étkezések - az Etna túrák alkalmával lesz alkalom helyi éttermekben bárokban enni meglehetősen olcsón (max 10-20 euro)

Az út sziciliai részén végig terepjárókkal visznek minket, ezért elvileg velünk tudnak tartani kevésbé jó fizikai állapotban lévő személyek is, de csak nem 3000 méter magasban lehetnek zord időjárási körülmények is, és a gyaloglás sem egyszerű a vulkáni törmelékeken.

Kérjük hogy ezt minden jelentkező gondolja át, mielőtt jelentkezik az útra.

Limitált létszám, mielőbb érdemes jelentkezni!

A program:

1 nap

A Wizzair cataniai járatával érkezünk az esti órákban, aznap már csak a szállásunkat foglaljuk el Nicosiában, az Etna oldalában elterülő 13 ezer fős kisvárosában, 724 méter magasságban.

Különleges hangulatú, igazi szicíliai kistelepülés, ahol azért kényelmes kétágyas szobákban fogunk tudni a mozgalmas napok után.

2.nap

Az első napra jut a két legmagasabb csúcs meghódítása:

A Crateri Barbagello a 2002-es kitörés során keletkezett, ez a kráter 2920 méter magasan van. Itt a nyár ellenére is igen zord időjárási körülmények várhatnak minket..

Terepjáró dzsippekkel és felvonóval jutunk fel ide, és csaknem 5 óránk lesz kivételes fotókat készítenünk erről az űrbéli tájról.

Az ebédet 2000 méter magasban fogyasztjuk el Rifugio Sapienzában, hogy aztán közvetlenül ebéd után elindulhassunk következő helyszinünkre a Crateri Silvestrire.

3. nap

Az Etna délnyugati oldala

Már egy kicsit szelídebb vidéken töltjük ezt a napot.

A 2003-as kitörés lávafolyamán sétálunk végig, (Monte Nero degli Zappini ), megnézzük a Santa Barbara menedékházat, miközben a háttérben mindig ott van az Etna valamelyik gőzölgő krátere

4. nap

Barlangok szurdokok földjén

Ez a nap megint rendkívüli látnivalókat tartogat nekünk: szembesülhetünk vele, mi történik egy kitörés után, láthatjuk nyomait, különleges képződményeit.

A Piano Provenzana területén még láthatjuk a láva alatt is életbe maradt fák nyomait, meglátogatjuk a Santa Barbara menedékházat, és Grotta dei Ladronit, egy lávafolyam által vájt barlangot

Alcantara szurdok - a jéghideg víz és a láva találkozása

A Monte Moio kb. 2800 évvel ezelőtti kitörése közel 50 méter vastag láva réteget hagyott maga után, és ennek repedésében vájt utat magának az Alcantara folyó. Az Alcantara szurdokvölgy csodaszép, ahol a lávaképződmény hatalmas falként állnak előttünk, mintha csak bele másznánk a gyomrába.

5. nap - a sárvulkánok földje

Még egy nap a vulkán alkotta holdbéli tájon.

Forre Laviche del Simeto - a láva által alkotott szurdokok sokasága.és és a Simeto folyó találkozása. A folyó partján sok különböző színű kavics látható a lávából. Nem ritka, hogy borostyánszínű , sárgás színű, vagy nagyon világos, és hogy némelyik tartósított állatfosszíliákat tartalmaz.

Az oleanderek, a hegymászó sziklák és a lenyűgöző rohanó víz között megfigyelhető a területre jellemző növénytermesztés is: pisztácia (a világ legjobbjai között), citrusfélék, mandula, fichidindia.

Időközben megnézzük a gyönyörű Ponte dei Saracenit és végül elmegyünk "Vulcanelli di fango di Paterno - Salinelle területére, ahol megismerkedünk a sárvulkánok fogalmával (és persze fotózzuk is:-)

Ezen az estén már indul vissza a gépünk Cataniából Budapestre...

Persze csak azoknak, akik nem tartanak velünk Pantelleriára, nekik még egy éjszaka szállás Cataniában, ahonnan másnap indul a repülőnk Pantelleriára.

Jegyek

 • Részvételi díj

  Teljes részvételi díj megfizetése

  550,00 EUR
 • Vulkán túra előleg

  Vulkán túra előleg megfizetése

  250,00 EUR
 • Utazási díj 2. részlet

  Utazási díj második részletének megfizetése

  300,00 EUR
 • Egy ágyas felár

  100,00 EUR

Összesen

0,00 EUR

Oszd meg ezt az eseményt

bottom of page