top of page

okt. 13., Szo

|

Sorrento

Bakancslista - Capri - Sorrento - Amalfi part

Alig van ember, akinek ne lenne a listáját Capri, Sorrento, Positani, Amalfi. Itt az idő kipipálni ! Pár napos út az itthoni őszből az ottani nyárba még október közepén !

A jelentkezésedet fogadtuk
Nézd meg más programunkat
Bakancslista - Capri - Sorrento - Amalfi part
Bakancslista - Capri - Sorrento - Amalfi part

Időpont

2018. okt. 13. 10:00 – 2018. okt. 16. 18:00

Sorrento, 80067 Sorrento NA, Italia

Guests

Esemény

Általános tudnivalók:

Időjárás:

Nápoly környékén egész évben meleg van, érkezésünkkor a jelenlegi időjárási jelentések szerint 24-25 fok lesz napközben – és éjszaka sem hűl le különösebben.

Ezt az öltözködésénél mindenki vegye figyelembe, hozzon ennek megfelelő ruhát, kalapot, kendőt, fényvédő krémet, sokat leszünk napon !

A tenger hőmérséklete kb 23 fok, fürödhető  - inkább csak időnk nem lesz rá.

Hideg lehet a hajókon, de ezekre az esetekre bőven elég az a meleg ruha amiben elindulunk otthonról.

Étkezés:

Az út árában alapvetően nincs benne az étkezés!

Kivéve a reggelit, amit olasz szokás szerint egy közeli bárban fogunk eltölteni, mindenkinek egy kávé – capuccino, és egy reggeli sütemény van benne, ha valaki mást, vagy máshol szeretne enni, az önköltséges.

Első este lesz alkalmunk vásárolni a közeli kisboltban, de az út alatt gyakorlatilag az éjszakákon kívül nem töltünk időt a szálláson, sok mindent nem érdemes vásárolni.

Minden napon és helyen ajánlani fogunk a helyhez képest olcsó és megbízható éttermet, itt mindenki saját pénztárcája ízlése szerint rendelhet.

Jellemzően ha valaki egy pizzát vagy tésztát kér egy itallal az kb 10-15 euro kiadást jelent, de természetesen el lehet költeni 30-40 eurot is fejenként egy vacsoránál.

Mindenhol van mód szendvics vagy egyéb gyorsétkezésre is, az 3-4 euro fejenként, aki nem szeretne étkezésre sokat költeni.

Belépődíjak, amiket az út ára nem tartalmaz:

- Castel San Elmo az első napon 5 euro/fő

- Villa Rufolo Ravelloban 7 euro/fő

Közlekedés:

Az út ára tartalmazza a reptérről a szállásra és vissza történő utazás költségét, a vasárnapi Amalfi parti kirándulás összes buszos költségét valamint a hajóút árát oda-vissza Caprira.

Amik ezen felül fizetendők:

- Sorrento és a szállás közötti kisvonat alkalmanként 1.2 euro/ fő (ez gyakorlatilag egyetlen alkalom lesz a 3 nap alatt)

- Caprin a helyi közlekedés díjait, az fejenként 6 euro.

-

Fakultatív programok:

- Amalfi parti útunk végén – vasárnap -aki szeretne hajóval visszajönni és tengerről is végignézni a partot, a városokat, annak van lehetősége ezt az utat hajóval megtenni, ennek ára 18 euro/fő

- Caprin a libegő a Monte Solarora, Capri sziget legmagasabb pontjára (1400 méter) egy kihagyhatatlan, csodálatos út, ennek ára 11 euro / fő oda-vissza

- Szintén Caprin lesz lehetőség kishajóval körbe hajózni a szigetet, ez kb egy órás hajókázás, ennek ára 18 euro/fő

PROGRAM

1.nap

Találkozó: 11.00 –kor a Liszt Ferenc repülőtér 2A oldalán indulási oldalon a biztonsági ellenőrzés bejárata előtt.

A jegyen mindenkinek 2B lesz írva, ez ne zavarjon meg senkit, csak kikerüljük a sorban állást

Akinek van feladandó böröndje, az érkezzen sokkal korábban a reptérre, és adja le a böröndöt még a 2B terminálnál.

Aki nem találna minket, az hívjon telefonon:

Antal Gyöngyi +36 70 361 3249

Innen együtt megyünk be és szállunk be a repülőre.

Indulás 12.40-kor várható érkezés 14.20 Nápolyba.

Transfer buszunk innen bevisz Nápoly tetejére, és egyben legfelkapotabb negyedébe, a Vomerora.

Itt keresünk egy helyet ahol mindenki ehet valamit gyorsan, majd meglátogatjuk a Castel San Elmot, ez egy 17. századi vár Nápoly felett, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész öbölre, csak hogy lássuk, hová is érkeztünk.

Ez a program 30 percet, egy órát vesz igánybe.

(A Castel San Elmo belépődíjas 5 euro/ fő, ami nincs benne az árban)

Innen kivisznek minket Sorrentoba, pontosabban Sorrento elővárosába, Metába, ahol a szállásunk lesz.

A Residens Il Paradiso egy valódi Villa Sorrentina, hatalmas teraszokkal, kerttel, hangulatos, tágas szobákkal közel a kisvároska belvárosához és a tengerhez.

Elhelyezkedünk a szobákban, majd aki szeretne bemehet a városka központjában lévő kisboltba (5 perc séta), megismerkedhet ezzel a hangulatos kisvárossal, majd este kisétálunk a partmenti sétányra ahol a sziklák feletti bárokban éttermekben megvacsorázhatunk.

2. nap vasárnap Amalfi part

Ébredés után igazi olaszok módjára elsétálunk egy közeli bárba, ahol elfogyasztjuk a reggelinket.

Az olaszok reggelre kizárólag kávét- capuccinot, és édességeket fogyasztanak, azt javaslom, mi is tegyük ezt, a kávé (capuccino ) és egy reggeli sütemény benne van az árban)

Reggel 9-kor saját kisbuszunkkal indulunk az Amalfi part felé.

Első megállónk Positano

Positano varázslatos kis város, az UNESCO védelme alatt áll, és rengeteg filmet forgattak itt, többek között a Napsütötte Toszkána néhány jelenetét is.

A városka meredek hegyoldalra települt, csodálatos hely.

Mi buszunkkal lemegyünk a legszebb és legérdekesebb kikötői részébe, ahol hangulatos kis bevásárló utcák, kávézók, strandok várnak minket.

Kb két órát tudunk tölteni ebben a városban. Ez alatt mindenkinek lesz ideje, lehetősége kedvére sétálni, vásárolni, beülni egy süteményre, vagy csak élvezni a tengert és a napsütést.

Amalfi

Innen megyünk tovább Amalfiba, itt is eltöltünk 2-3 órát.

Itt lesz lehetőség ebédelni is, akár közösen, akár személyenként is.

Természetesen javasolni fogunk jó és az átlagnál olcsóbb éttermeket.

A városkát lesz alkalma mindenkinek önállóan is bebarangolni, megnézni szűk sikátorait, boltocskáit.

Ravello

Ravello az Amalfi-part többi híres településével ellentétben nem a tengerparton fekszik. Amalfiból 5 kilométeres, kanyargós hegyi úton juthatunk fel az apró, de annál hangulatosabb kis városkába. A terek és teraszok kiváló kilátást kínálnak a hegyek, a tenger és Salerno felé. A városka főterén egy templomot és néhány kávézót illetve éttermet találunk itt egy picit megpihenhetünk.

Mindenképpen megnézzük a híres Rufolo villát, ami Ravello egyik leglátogatottabb látványossága,

Csodálatos parkjából még fantasztikusabb kilátás nyilik az egész öbölre, képei az Amalfi part szimbólumaként járják be a világot.

A villába való belépés 7 euro ezt az út ára nem tartalmazza.

Innen visszatérünk Amalfiba, ahol aki szeretne kényelmesen visszatérni a szállásra, azt a saját buszunk hazaviszi.

Fakultatív programként azonban ajánljuk, hogy Amalfiból hajóval térjünk vissza Sorrentoba, ami közel két órás út, miközben végig nézhetjük most már a tengerről az egész Amalfi partot.

Ez a hajó út 18 euroba kerül fejenként.

Este akik visszatérnek a szállásra, elmehetnek vacsorázni az előző este már megismert közeli kisvendéglőkbe, akik hajóval érkeznek Sorrentoba, azoknak egy kikötői éttermet fogunk javasolni.

3.nap Capri

Ezt a napot korán kezdjük, hajónk 8.20 perckor indul Sorrentoból Capri felé, a szállásunkról 7.30-kor indul a transfer és előtte még meg kell látogatnunk a bárt a reggeliért.

Érkezés Caprira 9 óra körül.

Első utunk Capri városába vezet, ahol sétálunk a felső tízezer luxusát szimbolizáló utcácskákban, meglátogatjuk a carthusia parfum gyárat, és a Giardino di Augustoból megcsodálljuk a híres Faraglioni sziklákat.

A közel két órás séta után átbuszozunk Anacaprira, ahol megebédelünk (kb 20 euro/ fő)

Fakultatív programként aki szeretne feljönni velünk a Monte Solarora, ami a sziget legmagasabb pontja (1400 méter), ahonnan lélegzet elállító kilátás nyilik az egész szigetre, Sorrentora, Amalfi partra, Nápolyra.

Aki ide nem szeretne velünk jönni, sétálgathat Anacapri utcácskái, boltjai között.

Anacaprii kirándulásunk végén visszamegyünk a kikötőbe, ahol szintén szabadon választott programként kishajóval körbe hajózhatjuk a szigetet, elhaladhatunk Capri híres sziklái alatt

( a hajóút ára 18 euro/fő)

A késő délutáni órákban térünk vissza Sorrentoba hajóval, majd ebben a kisvárosban töltjük az estét. Sétálunk a belvárosban. vacsorázhatunk, nézelődhetünk, majd este a híres hírhedt Circumvesuvianaval ( afféle helyi HÉV) hazatérünk szállásunkra.

4 nap Nápoly

Szokásos reggelink után 9-kor indul transfer buszunk – már összes böröndünkkel együtt – Nápoly belvárosába.

A híres Piazza Plebiscitora érkezünk, ahol iszunk egy kávét a világ legjobb – de bizonyéra legismertebb Gambrinus kávézójában, sétálunk kicsit a híres Via Toledon, megnézzük a Galeria Umbertot, és a végén egy kis otthonos étteremben ebédelnünk a spanyol negyedben.

Innen visz buszunk a reptérre, ahonnan 15 órakor indul repülőnk Budapestre.

Érkezés 16.40-kor várható a Liszt Ferenc reptéren.

Jegyek

  • Normál jegy

    Capri . Sorrento - Amalfi részvételi jegy

    390,00 EUR
    Véget ért

Összesen

0,00 EUR

Oszd meg ezt az eseményt

bottom of page