top of page

márc. 23., Szo

|

Sorrento

Citrom szüret az Amalfi parton

Aki járt már az Amalfi parton, tudja hogy mennyire különleges citromok teremnek arrafelé. Kicsi, nagy, hatalmas, egyik illatosabb mint a másik, van amelyik önmagban is ehető, van ami salátának való, van amiből a Limoncello készül.Tarts velünk erre az álom útra, nézzük végig Amalfi és Capri szépségé

A jelentkezésedet fogadtuk
Nézd meg más programunkat
Citrom szüret az Amalfi parton
Citrom szüret az Amalfi parton

Időpont

2019. márc. 23. 9:00 – 2019. márc. 26. 13:00

Sorrento, 80067 Sorrento NA, Italia

Guests

Esemény

Általános tudnivalók:

Időjárás:

Nápoly környékén egész évben meleg van, érkezésünkkor várhatóan már 18-20 fok lesz napközben, de az esték lehetnek hidegek, ezért érdemes kicsit melegebb ruhát is hozni.

Egyébként a legfontosabb a kényelmes ruha és cipő!

Étkezés:

Kora délután érkezünk, ebben a térségben ilyenkor siesta van, nincsenek nyitva az éttermek, ezért kérek mindenki hogy számítson arra hogy az első étkezésünk a vacsora lesz Sorrentoban.

Szendvicset, kávét, valami gyors ételt még a reptéren tudunk venni - fogyasztani.

Egyébként az út árában csak a reggeli van benne.

Minden napon és helyen ajánlani fogunk a helyhez képest olcsó és megbízható éttermet, itt mindenki saját pénztárcája ízlése szerint rendelhet.

Jellemzően ha valaki egy pizzát vagy tésztát kér egy itallal az kb 10-15 euro kiadást jelent, de természetesen el lehet költeni 30-40 eurot is fejenként egy vacsoránál.

Mindenhol van mód szendvics vagy egyéb gyors étkezésre is, az 3-4 euro fejenként, aki nem szeretne étkezésre sokat költeni.

Közlekedés:

Az út ára tartalmaz minden transzfert utazást, ami a négy nap alatt felmerül, a nápolyi reptéren már vár a kis busz, helyi - sorrentoi soförrel, aki mindenhová elvisz minket, és segítségünkre is lehet bármilyen kérdésben.

PROGRAM

1.nap

Indulás 12.40-kor várható érkezés 14.20 Nápolyba.

Még a reptéren eszünk pár falatot, megisszuk az első nápolyi kávénkat, majd transfer buszunkkal egyből Sorrento - és a szállásunk felé vesszük az irányt.

Útközben meglátogatunk egy limoncello gyárat, ahol kóstolhatunk, vásárolhatunk ebből a csodás italból.

Érkezés a szállásra, helyfoglalás.

Szállásunk a sorrento belvárosában lesz, igy a közös programokon kivüli időben mindenki sétálhat a városban, lemehet a kikötőbe, tengerhez stb. Az esték általában szabadok lesznek, az első este azért javasolnék egy közös vacsorát a csapatnak:-)

2 .nap Capri

Ezt a napot korán kezdjük, hajónk 8.20 perckor indul Sorrentoból Capri felé, igy egy korai reggeli után egyből lesétálunk a kikötőbe.

Érkezés Caprira 9 óra körül.

Első utunk Capri városába vezet, ahol sétálunk a felső tízezer luxusát szimbolizáló utcácskákban, meglátogatjuk a carthusia parfum gyárat, és a Giardino di Augustoból megcsodálljuk a híres Faraglioni sziklákat.

A közel két órás séta után átbuszozunk Anacaprira, ahol megebédelünk (kb 20 euro/ fő)

Fakultatív programként aki szeretne feljönni velünk a Monte Solarora, ami a sziget legmagasabb pontja (1400 méter), ahonnan lélegzet elállító kilátás nyilik az egész szigetre, Sorrentora, Amalfi partra, Nápolyra.

Aki ide nem szeretne velünk jönni, sétálgathat Anacapri utcácskái, boltjai között., illetve megnézhetjük a híres Villa San Michellet (8 euro a belépő)

Anacaprii kirándulásunk végén visszamegyünk a kikötőbe, ahol szintén szabadon választott programként kishajóval körbe hajózhatjuk a szigetet, elhaladhatunk Capri híres sziklái alatt

( a hajóút ára 18 euro/fő)

A késő délutáni órákban térünk vissza Sorrentoba hajóval, itt este szabad program.

Természetesen a csapat dönti el, meddig maradunk Caprin :-)

3. nap Amalfi part

Sajnos megint korán kell indulnunk, mert a citromszüretre reggel 10 órakor várnak Amalfin (az odavezető kocsiút nem rövid..)

Első megállónk így Amalfi, ahonnan kis elektromos autókkal visznek fel a citromligetbe, ahol megismerhetjük a környék egyik legősibb és leghíresebb gazdálkodásának minden részletét. Természetesen kóstolót is kapunk és vásárolhatunk is.-)

Ez a program kb 2 órát vesz igénybe, ami után elindulunk egyik legszebb helyszínünkre, Ravelloba.

Ravello

Ravello az Amalfi-part többi híres településével ellentétben nem a tengerparton fekszik. Amalfiból 5 kilométeres, kanyargós hegyi úton juthatunk fel az apró, de annál hangulatosabb kis városkába. A terek és teraszok kiváló kilátást kínálnak a hegyek, a tenger és Salerno felé. A városka főterén egy templomot és néhány kávézót illetve éttermet találunk itt egy picit megpihenhetünk.

Mindenképpen megnézzük a híres Rufolo villát, ami Ravello egyik leglátogatottabb látványossága,

Csodálatos parkjából még fantasztikusabb kilátás nyilik az egész öbölre, képei az Amalfi part szimbólumaként járják be a világot.

A villába való belépés 7 euro ezt az út ára nem tartalmazza.

Ravello az egyik legszebb települése a környéknek, itt adunk időt hosszabb tartozkodásra, ebédre stb.

Következő állomásunk:

Positano

Positano varázslatos kis város, az UNESCO védelme alatt áll, és rengeteg filmet forgattak itt, többek között a Napsütötte Toszkána néhány jelenetét is.

A városka meredek hegyoldalra települt, csodálatos hely.

Mi buszunkkal lemegyünk a legszebb és legérdekesebb kikötői részébe, ahol hangulatos kis bevásárló utcák, kávézók, strandok várnak minket.

Kb két órát tudunk tölteni ebben a városban. Ez alatt mindenkinek lesz ideje, lehetősége kedvére sétálni, vásárolni, beülni egy süteményre, vagy csak élvezni a tengert és a napsütést.

Bár ez nagyon időjárás függő, de lehetőségünk van innen hajóval visszatérni Sorrentoba.

(ez fakultatív lehetőség, erősen függ attól is hogy időben hogy végzünk,)

4 nap

A délelőttöt még Sorrentoban töltjük, szabad program lesz, lehet vásárolni, sétálni, tengerpartra menni, ki mit szeretne.

Buszunk kb, 11.30-kor indul Nápolyba a reptérre.

Érkezés 16.40-kor várható a Liszt Ferenc reptéren.

Költségek összegezve:

A repülőjegy mindig saját beszerzés, annak az ára meglehetősen változik, de átlagban 20 ezer Ft/fő oda-vissza.

A részvételi díjban benne van:

-szállás reggelivel Sorrento belvárosában

- a transzfer oda-vissza Nápolyból Sorrentoba

- A hajóköltség és a szigeten való taxizás költségei Caprin

- Az amalfi parti kirándulás privát autóval

- magyar nyelvű kíséret Budapesttől Budapestig.

- a citromszüretes úton a citromszüretes program részvételi díja

Ami plusz költség:

- ebédek - vacsorák - mindig mutatunk olcsó és megbízható helyet, de ez nagyon személyfüggő ki mit szeret, menynit akar költeni stb. Átlagban 20 euro/fő

Fakultatív programok:

Caprin:

Villa San Michel 8 euro

Monte Solaro felvonó 11 euro

Hajóút a sziget körül (márciusban) 18 euro

Ravello:

Villa Rufolo 5 euro

Jegyek

 • Normál jegy

  450,00 EUR
  Véget ért
 • Előleg befizetése

  250,00 EUR
  Véget ért
 • Részvételi díj 2.részlet

  200,00 EUR
  Véget ért
 • Akciós részvételi jegy

  400,00 EUR
  Véget ért

Összesen

0,00 EUR

Oszd meg ezt az eseményt

bottom of page