top of page

szept. 25., K

|

Napoli

Hihetetlen fotós kaland Nápolyban

5 nap tömény kaland és élvezet, tenger, színes házak, sikátorok, pizza és fortyogó láva ... hogy közben fotózni is tanulunk, az már szinte hihetetlen

Jelentkezésedet megkaptuk
Nézd meg többi programunkat
Hihetetlen fotós kaland Nápolyban
Hihetetlen fotós kaland Nápolyban

Időpont

2018. szept. 25. 10:00 – 2018. szept. 29. 14:00

Napoli, Napoli NA, Italia

Guests

Esemény

Akiktől tanulni fogunk az úton

Eifert János - a Mesterünk

Eifert Jánost az útra jelentkezők legtöbbjének valószínűleg nem kell bemutatnunk.

Ötven éves pályafutásának lépcsőfokait megtalálhatjuk az interneten sok helyen, arra itt nem pazarolnám az időt. Aki személyesen ismeri, az tudja igazán, mennyire komolyan - és egyben komolytalanul veszi a fotográfiát. A folyamatos résen lét, a minden pillanatban kitalálni valami különlegeset, másként látni a legegyszerűbb helyzeteket is -ezt biztosan megtanuljuk tőle Nápolyban is, sok egyéb mellett. Aki nem ismeri, annak üzenem: vele tölteni pár napot, fotográfiát tanulni tőle nagy élmény, Nápoly nélkül is...

Orma Di Jo - Nápoly fotósa

Meg akartam nektek keresni valakit, aki fotós is, és vérbeli ,, Napolitano" is.

Szinte egyértelmű volt a válasz nápolyiismerőseimtől: : Orma Di Jo....

Fantasztikus fotós, aki szenvedélyesen szereti városát és a fotózást is. Pár képével itt is megismerkedhettek, vele pedig személyesen is találkozunk Nápolyban egy délutánra.

Megígérte, hogy Nápoly olyan arcát mutatja meg nekünk, amit turistaként meg sem találnánk és nem is lenne tanácsos odamenni nélküle.

Izgalmasan hangzik, ugye?

Antal Gyöngyi az élmények szervezője

Bizonyára kiderült az egész weboldal hangulatából, mennyire szenvedélyesen szeretem Olaszországot, legfőképpen Nápolyt. Rengeteg időt töltök ott, járom az utcákat, ismerkedek lakóival, hangulataival, ételeivel. Én is fotózom, tudom, mire van szükségetek egy ilyen úton. Azt szeretném, hogy nagyon jól érezzétek magatokat, éljétek át ennek a csodálatos helynek minden végletét - még ha megismerni ezt a várost egy életen át is lehetetlen lenne.

De arról gondoskodni fogok, hogy életre szóló emlék maradjon ez az út!

Maximum tizen tudunk menni ebben az időpontban, vannak helyek, ahová ennél többen nem tanácsos elindulnunk...

A program:

1.nap

Szeptember 25.-én délután érkezünk Nápolyba a Wizzair nápolyi járatával.

Ezen a napon megismerjük a szállás környékét, lemegyünk a kikötőbe, megnézzük a naplementét, a halászokat és egy hangulatos tengerparti kisvendéglőt, ahol megvacsorázhatunk.

2. nap

Reggel a halászokkal ébredünk, köztük tudunk izgalmas fotókat készíteni, munkájukról, arcukról, kezeikről, életükről.

Később komppal átkelünk Procida szigetére:

Minden fotós álma ez a sziget:

A legenda szerint az ott élő halászok elhatározták, hogy minden házat más színűre festenek, így biztosan hazatalálnak egy fárasztó nap után. Hogy ők hazatalálnak-e, nem tudom, de hogy ezzel a döntéssel egy fotós paradicsomot hoztak létre, az biztos. Nyugalmas kis sziget, a színes házak mellett megismerhetjük az ott élő emberek mélyen gyökerező hitét, hagyományait is. Egy teljes napot töltünk itt, ezen a fantasztikus helyen.

3. nap

Egy teljes nap vérbeli streetfotó gyakorlat!

Melyik város lenne erre alkalmasabb, mint Nápoly! Délelőtt megnézzük felülről, a Castel S.Elmo erődjéből, ahonnan rálátunk a teljes nápolyi öbölre, remek panorámafotókat készíthetünk.

Megeszünk egy igazi nápolyi pizzát, majd találkozunk úti társunkkal, Orma Di Jo fotóssal, aki bevisz minket Nápoly mélyébe, a legelhagyatottabb, legnápolyibb Nápolyba.

De ne csodálkozzatok, ha közben a nápolyi Street Art is utunkba kerül.

Izgalmas lesz, azt megígérhetem.

4. nap

Buszunkkal ezen a napon többfelé barangolunk: megnézzük Pozzuoli fortyogó vulkánját, a Sofatarát, ha jut idő, bemegyünk egy amfiteatrumba, amiről bár alig hallani, majdnem akkora és ugyanaz a tervezője, mint a Colosseumnak.

A délutánt Possilipo elvarázsolt kastélyai, tengerpartjai, kanyargós utcái, és Márai háza környékén töltjük.

5. nap

Délelőtt átbeszéljük a tapasztaltakat, megnézegetjük az elkészült képeket, vagy csak fürdünk egyet a tengerben búcsúzóul.

Ebéd egy kikötőbéli kis étteremben és indulás a reptérre.

Jegyek

  • Részvételi jegy

    300,00 EUR
    Véget ért

Összesen

0,00 EUR

Oszd meg ezt az eseményt

bottom of page