top of page
embléma.jpg

A Nápolyba érkező utazók nagy része valószínűleg sosem hallott Capodimonteról, az egykori királyi palotáról, vadászerdőről és múzeumról, ami Nápoly talán legnagyonn és legszebb múzeuma. Azoknak az utazóknak, akik nem szeretnék minden percüket a folytonosan pezsgő nyüzsgő belvárosi káoszban tölteni, azoknak ezena  területen ajánlunk egy hangulatos kis lakást, ahol magyar nyelven várunk titeket, magyar igényeknek kialakított otthonban, ahol nyugalomban tudják tölteni az éjszakákat és reggelente nagyot sétálhatnak (vagy kocoghatnak) a 140 hektáros csodás parkban.

Capodimonte - a királyok otthona

Amikor a Borbone San Carlo király Nápolyba érkezett, azonnal beleszeretett a város felett magasló domb szépségébe és úgy döntött hogy ezen a helyen szeretne két legfontosabb szenvedélyének hódolni: a vadászatnak és a műgyűjtésnek. A több mint 130 hektáros park tervezését Ferdinando Sanfelice építészre bízta, akinek sikerült a vakmerő perspektivákat lenyűgöző kilátással vegyítenie.

A Reggia di Capodimonte, egy Bourbon vadászkastély, egy háromszintes épület, összesen 14 000 négyzetméteren, 124 galériával, amelyek Európa egyik legfontosabb művészeti galériájának ad otthont. , melynek magját a híres Farnese Collection alkotja.
A gyűjtemények a legnagyobb nevek alkotásait tartalmazzák, Tiziantól Raphaelig, Michelangelótól Caravaggióig, Masacciótól Botticelliig. Aztán ismét Mantegna, Rosso Fiorentino, Correggio, Parmigianino, Lotto, a Carracci fivérek, Goya, Luca Giordano, Ribera, Artemisia Gentileschi és még sokan mások.
Ehhez járul még egy rendkívüli porcelán- és díszítőművészeti gyűjtemény, egy igen gazdag nyomat- és rajzszekrény, egy fontos gobelin- és királyi bútorgyűjtemény, nem feledkezve meg a rendkívül értékes Mirabilia Farnese galériáról.

Megközelíthető:


Autóval könnyedén a város érintése nélkül a város elkerő út (tangenziale) Capodimontei elágazásáról.
 

Tömegközlekedéssel: 
A Piazza Danteról a 168 a 178 az M3-as busszal és a 204-es trolival. Ez utóbbi közvetlen összeköttetést nyújt a Piazza Municipioval, és így a tengeri kikötőkkel. A távolság a belvárostól busszal kb 20 perc, gyalog 2,5 km, fél órányi séta

Capodimonte

PerlaCasa

Két teljesen felszerelt önálló appartman Nápolyban magyar nyelven, magyar igényeknek megfelelően, nyugodt biztonságos helyen, de közel a belvároshoz. Két családnak is ideális lehet, mindkét appartmanban önállóan tud megszállni max 3-4 ember, a két szálláshely egymástól 30 méter távolságra található.

A szállás a repülőtérhez közel van, vendégeinknek kedvezményes transzfert biztosítunk.

Capodimonte, ahol a szállás található, Nápoly egyik legszebb, legnyugodtabb területe, az egykori királyi vadászerdő és palota mellett van, ez a kerület a nápolyi Vár, hangulatos kis utcákkal, a közelben bolt, bár, pizzéria, minden megtalálhat, pihenésként meg sétálhattok a gyönyörű 140 hektáros parkban.

 

Vendégeinknek programajánlatok, kirándulások magyar nyelven, akár komplett nyaralások megszervezése baráti társaságoknak

https://www.lapassioneitaliana.com/programok

bottom of page