top of page

SZÁLLÁS AJÁNLÓ

Nagyon sokan kerestek engem – és ahogy látom Olaszország terültén szinte minden itt élő kollégát, ismerőst, hogy segitsünk a szállás keresésben.

Ez még pár évvel ezelőtt működött is, de szerintem ebben az évben ezt csak tehetetlenül nézzük mi is...😊

Nápoly és környéke hihetetlenül népszerű lett, a szállások nagy része már most egész évre teltházas.

Szinte esélytelen hogy az általunk régebben közvetített néhány szálláson ezt meg tudjuk oldani.

Sajnos nincs jobb megoldás mint a megszokott szállás kereső oldalakon: Booking, Airbnb stb nézelődjetek, és esetleg abban tudok segíteni hogy a kinézett szállásról véleményt mondjak, tanácsokkal segítsek. 

HOL ÉRDEMES MEGSZÁLLNI?

Mindig ez a legelső kérdés és a neten milliónyi jó tanácsot kaptok ezügyben, én most a saját véleményemet osztanám meg veletek😊 

 

Őszintén szólva legszívesebben egy tavaly ideérkezett vendégünket idézném akivel az első autóval itt töltött nap után találkoztunk: azt mondta, ha tehetné a tengerbe borítaná az autót és elfelejtené még azt is hogy létezik😊

Olaszország nagy részében azt mondom, hogy kell az autó, érdemes azzal jönni, vagy bérleni, itt én semmi esetre sem ajánlom.

Bérelt autók: szinte kivétel nélkül minden kölcsönzőre igaz, hogy ne bízzatok bennük. Kaució nélkül szinte egyik sem ad ki autót, és azt nagyon sokára adják vissza (ha visszaadják)  és előszeretettel büntetik a bérelt autókat errefelé, szóval számítsatok rá hogy hazatérve még akár egy év múlva is érkezhet plusz fizetnivaló.

Általában autóval közlekedni is tragédia, még ha valaki nagyon jól vezet és be tud illeszkedni az itteni rémísztő szokásokba, mindenhová nagyon lassan lehet eljutni a dugók miatt, és parkolni meg nagyjából a csodával határos módon lehet. Aki mégis autóval érkezik, azoknak talán Pompei, Torre del Greco környékét javaslom, ahol le lehet tenni az autót és más módon élvezni itt az életet😊

Autóval érkezőknek

NÁPOLYI TANÁCSOK

Kilátóhely.jpg

 

Sok más tanáccsal ellentétben, én elsősorban azt javaslom, hogy itt érdemes megszállni. Ugyan a szállás árak idén itt is emelkedtek, de a mindennapi élet, boltok, kávézók, éttermek jelentősen olcsóbbak mint máshol a térségben, amivel egy utazás során nagyon sokat lehet spórolni. Ráadásul nem kell aggódni, a nápolyi konyha zseniális, nagyon nehéz rossz ételt találni ebben a városban😊

A város mindig él, mindig történik valami, egy percre sem lehet unatkozni, a helyiek nagyon kedvesek közvetlenek, mindenben segítőkészek, ne dőljetek be a híreknek hogy itt veszélyes a mindennapi élet. Vannak kerületek ahol ez igaz, de nem a nápolyiak élnek azona  részen😊

Épp ezért viszont nagyon fontos hogy városon belül hol kerestek szállást. Ne számítsatok arra hogy olcsóbban külterületen megszálltok, és majd a tömegközlekedéssel jöttök mentek. Itt azért az nem olyan egyszerű—

Amit nagyon nem ajánlok, az a vasútállomás környéke, az az elmúlt években betelepedett migránsok miatt inkább Afrikára hasonlít mint Nápoly, a közbiztonság sem az igazi. Azon kívül hogy onnan indul a Circumvesuviana nevű vonat Pompeibe Sorrentoba, semmi előnye nincs, a belváros is messze van onnan.

Ami Nápoly belvárosának számít a nápolyiak szerint: a Piazza Plebiscito környéke, Via Toledo, spanyol negyed, Santa Lucia negyed a tengerparton, Chiaia negyed. Ezeken a környéken keresgéljetek😊

De ha máshol szálltok meg, városnézésre akkor is ezt ajánlom.

A Centro Storico még ami sokak célpontja, de az mára már inkább turistagyár, nagyon nagy a tömeg, kicsi sikátorok, autóval, tömegközlekedéssel nem megközelíthető és még van néhány hátránya. De a vasútállomásnál az is jobb 😊

Amúgy a szállások minősége szinte mindenhol jó, tiszták, rendesek a lakások, itt inkább a fizikai elhelyezkedés amit nagyon nézni kell, ebben segítek ha kell.

Egyébként a mi kirándulásaink is Nápolyból indulnak, hajóval Capri, Amalfi-part Sorrento is könnyen megközelíthető szezonban, és az autós Amalfi parti kirándulás is innen a legpraktikusabb (mi nem Sorrento felől közelítjük meg, mint mindenki más..)

        SORRENTO

  

A másik legnépszerűbb üdülőhely a térségben, sokan választják ezt száláshelyük, kirándulások kiinduló pontjaiként. Szezonban (májustól október végéig nyüzsgő élő üdülő város, bevásárló utcákkal, éttermekkel, de mind a szállások mind a bárok, éttermek tekintetében már sokkal drágább mint Nápoly. A strandjai általában zsúfoltak és drágák, a belváros közelében a képen látható stéges strandok vannak. Népszerűek még a Riviérához tartozó Meta, Piano di Sorrento, Sant ’Agnelo városkák, ahol remek szállások és strandok várnak titeket.

Sorrento hátránya hogy a közlekedése nehézkes, az idevezető autóutak hihetetlenül zsúfoltak, az ide közlekedő Circumvesuviana vonat minősége, sebessége és biztonsága is hagy némi kivánnivalót😊

Viszont hajóval remekül megközelíthető Nápoly, Capri és az Amalfi part városai egyaránt.

Szállásfoglalásnál érdemes figyelni a belvárostól való távolságra, sok szép szálloda van fenn a hegyen, ahonnan azért nem egyszerű a közlekedés.

IMG_20200719_145908.jpg

        AMALFI PARTVIDÉK

_9340804.JPG

  

Mindenki álma, vágya, bakancslistás kívánsága az Amalfi part városkáiban való nyaralás. Mindenkinek megdobban a szíve, ha Positano, Amalfi, Ravello nevét hallja.

DE

A kétségtelen csoda mellett azért ennek vannak árnyoldalai is: 

A közlekedés a szezon nagy részében borzalmas, a parton végig kacskaringo egyetlen úton hatalmas dugók alakulnak ki, meg hát sokan nem bírják a kanyarokat. Földrajzi adottágok miatt a legtöbb szálláshoz azért sok sok lépcső vezethet le fel.. A strandok kicsik, drágák, apró kavicsosak, és általában az egész térség nagyon drága (dehát aki ide szeretne jönni nyaralni, az ezt el kell fogadnia)

Strandolásra, nyaralásra talán Minori, Maiori városkája már megfelelőbb a nagynevű testvéreinél.

 

 

 

        HOMOKOS STRANDOK

  

A legtöbben ezt kérdezitek tőlem, hol tudtok a térségben homoks, lassan mélyülő partot találni.

Hát az itt nem egyszerű... 

Nápolyban a Possilipo elején a Bagno Elena, amit sokan szeretnek (ha tehetem én is oda megyek) Bacoli, Miliscola környékén csodás homokos strandok vannak, de oda kijutni művészet.

Tengerparti strandolásra alkalmas strandokat találtok még Ischia, Procida szigetén is.

A legszebb strandok pedig Salernotól délre találhatók, gyerekekkel talá n arrafelé a legjobb nyaralni - de onnan meg a programok egy része nehezen megközelíthető. Talán érdemes egy hosszabb nyaralást két részre osztani, pár napt Nápolyban tölteni és innen kirándulgatni, aztán lemenni nyaralni Salerno felé:-) 

 

2020-07-30.jpg

        PERLACASA

CasaPerla.jpg

  

Ez egy rendhagyó ajánlat, azoknak akik akkor érzik magukat biztonságban ha a szomszédomban lakhat:-)

 A Nápolyba érkező utazók nagy része valószínűleg sosem hallott Capodimonteról, az egykori királyi palotáról, vadászerdőről és múzeumról, ami Nápoly talán legnagyonn és legszebb múzeuma.

Azoknak az utazóknak, akik nem szeretnék minden percüket a folytonosan pezsgő nyüzsgő belvárosi káoszban tölteni, azoknak ezena  területen ajánlunk egy hangulatos kis lakást, ahol magyar nyelven várunk titeket, magyar igényeknek kialakított otthonban, ahol nyugalomban tudják tölteni az éjszakákat és reggelente nagyot sétálhatnak (vagy kocoghatnak) a 140 hektáros csodás parkban.

Magyar szállásadóval :-)

bottom of page