top of page

Vegyél házat Szicílián 

       Az elmúlt hetekben körbejárt a hír a magyar sajtóban is (mint ahogy a világon nagyon sok helyen) hogy 1 euroért lehet házat venni Szicílián.

Mi igaz ebből? Milyen a hely, ahol ezt megteheted?

Ezen az úton akár a saját házadat is kiválaszthatod, találkozhatsz a helyi önkormányzat illetékeseivel, minden részletnek utána járhatsz, természetesen magyar nyelvű kísérő segítségével

comune+sicilia+centro7482.jpg

       Időpont: 2019. március 14-17                  Ár: 490 euro  + repülőjegy

                                 

                         

                                      Jelentkezési határidő: 2019, február 28

                       Egy-egy turnusban maximum 8 fő vehet részt az utazáson, de a tavasz folyamán - alkalmazkodva a Budapest -Palermo Ryanair járatokhoz - bármikor indulhat új csoport.

Sambuca az 1 euros város

Évek óta keringenek hírek Magyarországon 1 euroért megvehető olasz házakról,  de valahogy sosem sikerült közelebbi infohoz jutni, ezeknek a híreknek a valóság tartalmáról meggyőzödni.

Most talán más a helyzet. Az elmúlt hetekben több magyar újság is megnevezte Sambuca városát, ahová mi egyébként is utazni készültünk.

Kinti partnereinket kicsit mozgósítottuk a témára, úgy született ez az út.

Sambuca 2016-ban elnyerte Olaszország legszebb települése címet, már ezzel is közismertté vált a neve, ezt tetézték azzal, hogy pár hónapja ők is meghirdették az ,,1 euros  programot"

Csaknem 40.000 levél érkezett a városházára ezügyben, épp emiatt ezekre nem nagyon tudnak érdemben megválaszolni.

Az 1 euro valójában nem 1 euro, 3 év alatt további 15.000 euro elköltésére kötelezik a vásárlót, de még ezzel együtt is, 6-7 millió forintért egy ház Szicilián sokaknak egy elérhető álommá válhat.

Ez az út arra szolgál, hogy személyesen ismerkedhessetek meg a településsel és környékével, szokásaival, ételeivel, atmoszférájával.

Természetesen a város vezetőivel, ügyvédekkel stb is lehet találkozni, és valóban komolyan elinditani egy vásárlást.

Mivel ez nem elsősorban turista út, és a város vezetői sok emberrel egyszerre nem tudnak foglalkozni, max 4-8 fős csoportokkal tudunk kimenni, a meghirdetett időpontokban, vagy akár minimum 4 fő esetén bármilyen speciális időpontban. 

A szállásról

       

 A Ryanair Palermoi járatának menetrendjéhez igazodva a csütörtöktől péntekig tartó időszakot javasoljuk. 

A szállásunk Sambuca településének szélén, 4 csillagos szállodai szobákban.

A Hotel Don Giovanni, az egyik legszebb szálloda a környéken, kényelmes szobái, spa szolgáltatásai, híres, ókori sziciliai recepteket is idéző konyhája messzi földön híres.

Már csak ezért is érdemes eljönni erre az útra:-)

Sambuca - a legszebb olasz város

       

A RAI3 által hirdetett ,,Legszebb olasz falu" szavazáson 2016-ban Sambuca - ez a kis szicíliai falu nyerte el a nagydíjat:

A kevesebb mint hatezer lakosu Sambuca alig néhány kilométerre fekszik a tengertől, arab eredtű kisváros, csodálatos terekkel épületekkel, teraszokkal, melyet buja szőlőültetvények, olajfa ültligetek vesznek körül. 

Az első napunkat ebben a városkában töltjük.

Lesz alkalmunk végigsétálni a városka utcáin, megnézni az eladó házakat, találkozni a város tisztviselőivel, informálódni a házvásárlás minden részletéről.

Egy tipikus sambucai ebéd után meglátogatjuk a környéket, kirándulunk a híres Orange tó partjára.

Sambuca környéki szépségek napja

       

Ha valaki komolyan házvásárlásban gondolkodik Sambucában, biztosan szeretné megismerni a környéket, a környező településeket - amik gyönyörűek.

Selinunte
 az ókori görög világ egyik legimpozánsabb emléke

    Selinunte az egyetlen klasszikus görög város, ahol a teljes metropolisz fennmaradt.

Selinos (ahogy a görögök ismerték) egykor az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb város volt a világon. A több mint 100.000 lakosú város az i. e. 6. században virágzott, ám ennek a periódusnak 2400 évvel ezelőtt vége lett: a karthágóiak végül áttörték a városfalat, és kegyetlen mészárlást rendeztek.

 Az egykoron virágzó település a támadás után szellemváros lett, és i. e. 250 körül, az első pun háború idején teljesen lerombolták.

A "munkát" a természet végzete be: a templomok az egykori települést sújtó földrengések következtében ledőltek, a homok és a por pedig végül betemette Selinus romjainak 85 százalékát. A terület jelentős részén még ma is folynak az ásatások.

A régészeknek 15 év alatt sikerült azonosítaniuk Európa legnagyobb kiterjedésű régészeti lelőhelyében található összes, 2500 házat. Selinus az első olyan ókori görög város, amelynek részletes térképét a kutatók el tudták készíteni, és a lakosságszámot is pontosan meg tudták becsülni.

Poggioreale Antica - a legnagyobb olasz szellemváros

Európa legnagyobb szellemvárosaként ismert települést 1642-ben alapították, sokáig virágzó város volt.

 Ma már majdnem 50 évig lakatlan  az 1968 januárjában történt földrengés miatt. 

 A Poggioreale romjai különböző filmek és videoklipek kedvelt színhelye.

A legismertebbek a "L'uomo delle Stelle és a "Malena", mindkettő a híres szicíliai rendező, Giuseppe Tornatore alkotása
 

Cretto di Burri - egy monumentális emlék 

Alberto Burri az 1968-as földrengésnek állít emléket ezzel a monumentális alkotással, amit 30 éven át épített. A munkálatokhoz  64,583 négyzetméternyi fehér betont használt fel. Leírhatatlan érzés elhaladni az európai tájkép egyik legnagyobb emlékműve mellett.

Csodálatos út, csodálatos helyekkel, rengeteg információval.

Még nyaralásnak is kiváló, mégis azt kérnénk, olyanok jelentkezzenek, akiknek valóban van szándéka arrafelé letelepedni és rendelkezik is a szükséges

nem 1 - hanem 15-20.000 euroval :-)

 

  

bottom of page