top of page

Campania nem csak a természeti csodáiról híres, hanem különleges, az olasz konyhától sokszor eltérő gasztronómiai hagyományairól is.

Természetesen a mi programjaink között is találtok ínyencségeket. különleges lehetőségeket. Lehet velünk mozzarellát kóstolni, a Vezúv oldalában borozni, részt venni egy hagyományos sok-sok fogásos nápolyi családi ebéden, és persze lehet tanulni is: Caprin a háziakkal együtt megfőzni az ebédet és együtt elfogyasztani, vagy akár professzionális pizza sulit is végezni.

Válogassatok:-)

GASZTRONÓMIAI KALANDOZÁSOK

NÁPOLYI KONYHA BUDAPESTEN

392881901_995831511893364_8230888910477775928_n (1).jpg

 

Nino egy vérbeli nápolyi, még azok közül, akik a főzést a mammától tanulták, akiknek ízlését nem befolyásolták az új hullámos divatok, a gourmet világ. Elszántan ragaszkodik a hagyományokhoz, vele közösen pedig elhatároztuk hogy mindezt a csoda világot bemutassuk nektek is.

Lesz, hogy csak ő fog főzni, de már tervezgeti sok olyan barátja meghívását is egy-egy napra, akiktől megtanulhattok tésztákat, édességeket, street fodd ételeket főzni, sütni, kóstolni. 

Figyeljétek programjait!

HAGYOMÁNYOS VASÁRNAPI NÁPOLYI EBÉD

  Biztosan sokan hallottatok már a nevezetes nápoly ebédről, ami a helyiek kb 5 órán keresztül fogyasztanak el, előételek, tészták, húsok, édességek sorát kóstolgatva, beszélgetve.  

Mi egy ilyenre hívunk titeket.

Possiliponak ez a része - ahol egykor Márai is lakott - valaha nagyon szegény volt, földművesek fogasztották mindennapi ebédjüket abban a kifőzdében, amiben mi is megebédelünk 

Az ebéd ára: 40 euro/fő korlátlan étel és italfogyasztással, autentikus nápolyi hangulattal

A NÁPOLYI BIVALY MOZZARELLA TITKAI

2-IMG_6437.jpg

A pápa kedvenc bivaly-mozzarellája

  

A több mint 140 éves tapasztalattal rendelkező Leuci egy olyan cég, amely minden nap valamivel több mint 400 kiló mozzarellát  és 30 kiló ricottát, provolát, friss sajtokat. és fűszerezett termékeket állít elő és szállít ki a tartományban., Közvetlenül megvásárolható  Olaszország egész területén és azon kívül is szállítható. A Leuci Svájcba és Franciaországba is szállít, ahol a bivaly-mozzarellája a szisztematikusan megrendelő szakácsok által készített ételek egyik összetevője.

Még I. Ferenc pápa is , néhány éve Caserta városában tett lelkipásztori látogatása alkalmával megkóstolta a Leuci mozzarellát (kifejezetten kérte fresellával és paradicsommal), ami azóta nagy rajongója lett, és beszámolt a tejüzemről.

 Különleges világ különleges titkai... szeretnétek belelátni?

Most rajtunk keresztül van rá lehetőséged.

Ha velünk tartasz egy napos casertai utunkra, a kastély látogatása után egy fenséges mozzarealla eédre hívunk meg titeket, és egyben megnézhetitek, hogyan készül  ősi módszerekkel, kézzel a híres nápolyi mozzarella. 

A gyárlátogatás és komplett ebéd ára 30 euro/fő

mozzarella.jpg

A VEZUV GASZTRONOMIAI TITKAI

slide28.jpg

Lacryma Christi

  

A Vezuv leginkább kitöréseiről, Pompeiről, ERcolanoról ismert, meg hát aki erre jár, azt általában szeretne feljutni a tetejére.

De talán kevesen tudják hogy a tápanyagban dús talajon, a napsütötte hegyoldalban készítik a környék egyik leghíresebb, legfinomabb borát.

A velünk töltött napon több lehetőség körül is lehet választani: Pompei, Ercolna, Vezuv megmászása - és amit sosem szabad kihagyni, az a Vezuv oldalában elfogyasztott borkóstolóval egybe kötött ebéd. 

 Borkostoló

A nap fénypontja lehet a szőlőtőkék között elfogyasztott ebéd és borkostoló egyben: alattunk a tenger látványával, fölöttünk a Vezuv. lábunk alatt az egykori lávafolyam kövei.

IMG_20220223_124852.jpg

Főzőiskola

Aki kiváncsi arra, hogy készülnek a környék és Capri legfinomabb ételei, azt Ester a család caprese háziasszonya invitálja a saját konyhájába, ahol  3 fogásos ebédet főzhetünk vele együtt az általa vezetett főzősuliban

(minimum 4 fő részvételével)

245306652_408644837568952_2765532651790798428_n.jpg

Egy kivételes lehetőség azoknak, akik ennek a szakmának az alapjait autentikus környezetben szeretnék megismerni, részt szeretnének venni egy nápolyi pizzéria életében, esetleg otthon saját pizzériát nyitnának, vagy munkát vállalnának magyarországi vagy külföldi pizzériákban.

Képzésünk egy olyan intenzív tanfolyam, amely a legrövidebb időn belül a legtöményebben, legintenzívebben   biztosítja a hallgató számára az alapvető elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

Tudjuk, hogy a legfontosabb az óráinkon részt vevők számára az, hogy képesek legyenek munkát találni pizzakészítőként. és ezért döntöttünk úgy, hogy mindig aktív pizzériákban tartunk leckéket: így minden olyan személynek, aki részt vesz szakmai tanfolyamainkon, lehetősége nyílik arra, hogy valóban ismerje az üzletet, megismerkedjen  a gyors tempóval, a napi irányítással, a kapcsolattal az ügyfelekkel.  

Legközelebbi tanfolyamunk novemberben indul, már látszik hogy teltházas lesz, ha szeretnéd a helyed biztosítani, kérlek regisztrálj be mielőbb !

Pizzalogó.jpg
273384995_485071879926247_9160403333747664864_n.jpg
bottom of page