top of page

BAIAE, NÁPOLY ATLANTISZA

 

Aranykorában Baiae a római elit fényűző menedékhelyeként szolgált. A Nápolyi-öböl északnyugati partján található ősi város enyhe éghajlattal és terápiás melegforrásokkal volt megáldva, így a Kr.e. 2. század második felétől hatalmas, népszerű üdülőhely. 

Ez Baiae... ...egy üdülőhely, ahol az elit leengedheti a haját, és kiélheti legmerészebb álmait. 150 mérföldre délre Rómától...a városból lenyűgöző kilátás nyílt az tengerre, de a Vezúv veszélyes árnyékában feküdt.

Ma már kevesen tudnak Baiae-ról... Továbbra is a Római Birodalom egyik legkevésbé feltárt, de legérdekesebb helye. A Római Köztársaság legnagyszerűbb nevei... Caesar, Cicero, Mark Anthony, Nero, ezeknek az embereknek mindegyiküknek volt villájuk Baiae-ban.

Tiltott szex, részegség, bulik a tengerparton, bulik hajókon. Ami Baiae-ban történt, az Baiae-ban maradt. A föld feletti palotaromok dicső múltra utalnak. De Baiae-ban több van, mint ami a szárazföldön látható. Az egykor nagy város több mint fele most a hullámok alatt fekszik... Háromszor akkora romok, mint Pompeiben. Van egy úthálózat... ...mérföldnyi téglafal... ...dús márványpadló.... ...és pompás mozaikok.

A több mint 177 hektáron elterülő Baiae víz alatti régészeti lelőhelye számos elsüllyedt építményt tár elénk, amelyek mindegyike a város egykori pompáját bizonyítja.

Erre a lenyűgöző területre hívunk Titeket ezen a napon!

Bacoli Nápoly környékének egyik legszebb és legmisztikusabb vidéke, ami bár nem olyan híres, mint a közkedvelt kirándulóhelyek, vetekszik velük természeti-és kultúrális gazdagsága miatt.

Az egész napos kirándulás során ezzel a misztikus csodálatos vidékkel ismerkedünk meg szárazföldön és tenger alatt. 

A Cumana vonat Fusaro állomásánál találkozunk, első helyszínünk a Parco di Fusaroban tett sétával és reggelivel indul. Csodálatos pálmafák között a térség legismertebb finomságait kóstolhatjuk meg. 

KIRÁNDULÁS BAIAE ŐSI VILÁGÁBAN

TERME DI BAIAE

  

Fusaro parkja után egy rövid sétával érkezünk a fürdő komplexum földi maradványaihoz.

A Baia fürdőben vezetett túra során felfedezhetjük az ókort, melyet a mediterrán cserjés zöldje ölel át, és a tengeri szellő ölel körül, elmerülve a patrícius otium helyén.

A legjelentősebb maradványok közé tartozik néhány kupolaboltozatú építmény, mint például a nagy Diana-templom , a Merkúr-templom és a Vénusz-templom (mindenesetre termikus építményekről van szó, és nem istentiszteleti helyekről, amelyeknek ez a népszerű neve túlélte).

NÁPOLY ATLANTISZA - VÍZ ALATTI KALANDOK

 Ezután érkezünk utunk legizgalmasabb pontjához: hamarosan víz alá merülünk !

 A tengermozgások során a partvonal többször is elsüllyedt, ezért napjainkban az egykori fürdőváros emlékei a tenger mélyére kerültek.

Ezeket a világon egyedülálló tengeralatti régészeti parkban nyugvó szobrokat, mozaikokat egy speciális, üvegaljú hajón utazva a víz alól csodálhatjátok meg. Körülbelül egy órát fogtok a tengeren -  illetve  a tenger alatt tölteni (nem túl mélyen, nincs ok félelemre)