top of page

Campania titkai 

Egy hét Campania pihenni vágyóknak, visszatérőknek !
Nápoly és környéke közkedvelt úticél:
ezúttal a kevésbé látogatott területeire hívunk titeket
Nápolyi városnézés, egy nap Caserta, Capua, látogatás egy mozzarella gyárban, Possilipo, Pozzuoli és a végén pár napos  pihenés Ischia tengerpartján.
Igazán különleges lehetőség
 
Ischia.jpg

                                                   Időpontok:

 

2019 június  18-25                 Ár : 450 euro  lásd info itt> 

2019 szeptember 12-19        Ár:  450 euro  lásd info itt> 

 

      Campania rejtett kincsei

      

Nápoly  környékére sokan utaznak, szinte minden látnivaló bakancslistás helyek közés tartozik sokaknak. Most mégis, szeretnénk egy olyan utat meghirdetni, ahol a tartomány rejtettebb, kevésbé ismertebb helyeit nézhetitek meg, ahol lesz alkalmatok pihenni is, tengerparti nyaralni is (lássuk be az Nápoly környékén nem egyszerű)

Remélem tetszeni fog ez az új lehetőség: Nézzetek bele csak ízelítőül a képekbe, amiket megnézhetünk:

Nápoly - a káosz városa

      

Nápoly nem egy egyszerű város : a külvárosaival együtt csak nem 3 millió lakósával Olaszország második legnagyobb városa, csupa nyüzsgés, csupa élet  - és egy kívülálló számára csupa káosz.

Mindig él, mindig történik valami, és semmi sem törvényszerű, sem a közlekedési lámpák, sem egy menetrend.

Nápollyal meg kell tanulni együtt élni, együtt lélegezni, az Ő szabályai szerint.

Ha ez sikerül, akkor válik csodává.

Amíg nem, talán csak egy koszos, hangos, büdös káosz.

Semmiképpen nem szeretném, ha valaki ezzel az élménnyel távozna innen. Segítségemmel olyan programokon vehettek részt, amik segítségével megismerhetitek az 

IGAZI NÁPOLYT !

Di Palma Suite  - a nápolyi szállásunk

Egyik legszebb nápolyi szállás, ahol jártam: kényelmes, tágas szobák, 100 nm-es tetőterasz, lábunk alatt Nápoly, és bőséges reggeli vendéglátóinktól 

Paestum - az ókori görögPoseidonia 

 .Az Amalfi-parttól délre találjuk a képekről már biztos sokszor látott, napsugarak által bearanyozott fenséges dór templomokkal büszkélkedő Paestum-ot, Magna Graecia legszebb városát.  A több mint 2500 évvel korábban, görögök által alapított település eredeti neve Poseidonia, vagy Nettuno volt, mely a tenger istenéről kapta elnevezését. Az UNESCO Világörökség része, a görög és római időkből jelentős emlékművekkel szolgál.

Különös jelentőséggel bír a három dór stílusú templom, amelyek a dór stílus építészeti korszakban mintaértékűnek számítanak. A romvárosban megtekinthetőek a város kövezett utcái, házai, a római fórum, fürdők és egy görög színház, valamint templomok is.

Legfontosabb látnivalók: a legrégebbi templom a Tempio di Hera,  Tempio di Nettuno (Kr.e. V.sz.) és a Tempio di Athene épülete.

(Fakultatív program: 70 euro/fő)

Az olasz Versailles: Reggia di Caserta

Óriási, impozáns, grandiózus, a díszlépcső oroszlánjai, a könyvtár, a trónterem, a kert, a látvány és az emberi munka eredménye, Európa egyik legimpozánsabb palotája 36 km-re Nápolytól, nem messze egy lovardával, a városban a régi palotával és katedrálissal az építészet csodái.

A kastély a Bourbonok koronájának gyöngye: 

egy grandiózus épületkomplexum  1200 belső helyiséggel, 1790 ablakkal, királyi szinházzal, lakosztályokkal..

A kert is hasonlóan lenyűgöző: 3 km hosszú parkjában egymást érik a szökőkutak, vízesések

A palota népszerű a rendezők körében, hiszen feltűnt a Mission: Impossible III-ban, és a két legutolsó Star Wars filmben, mint Amidala Királynő kastélya a Naboo bolygón. Ezenkívül itt forgatták a vatikáni részt Dan Brown egyik bestsellerének filmfeldolgozásában, az Angyalok és Démonokban.

  

Capua - ahol a gladiátorok éltek

Capua egy ritkán látogatott, de annál izgalmasabb kisvárosa a térségnek. A történekmet kedvelőknek biztosan ismerősen cseng a neve:  

Itt épült a római birodalom első amfiteatruma, és leghíresebb gladiátoriskolája.

 Mint minden amfiteátrum, az épület ellipszis tervet kapott. Méretei közelítenek a Rómában található Colosseuméhoz: 

A  fő tengelye 170 méter, a kisebb tengely pedig 139 méter. A homlokzat teljes magassága 46 méter

Bizonyára izgalmas élmény lesz sétálni falai között. 

Ahol az igazi bivaly mozzarella terem

Nincs Nápoly és főleg nincs Caserta bivaly mozzarella nélkül:ez a térség fő nevezetessége, íze korántsem hasonlít az általunk ismert mozzerallához. 

Aki egyszer megkóstolhatja frissen, még melegen, valószínűleg egy életre megjegyzi ezt az élményt.

Mi megtehetjük majd ezt :-)

Possilipo - Villák, tenger és Márai

Possilipo Nápoly egyik legszebb legizgalmasabb városrésze, csodás tengerparti öblökkel villákkal, éttermekkel, kilátó helyekkel.  Felejthetetlen hely, de a Nápolyba látogató turistáknak tömegközlekedéssel talán nehezebben látogatható. Mi megismerkedünk vele, sőt, meglátogatjuk Márai Sándor egykori otthonát is.

Pozzuoli - város  egy vulkán felett

            Hajónk Pozzuoli kikötőjéből indul majd Ischiára, ezért megnézzük ezt a csodás tengerparti kisvárost is, sétányával, kikötőjével, híres amfiteatrumával 

Ischia - a szerelem szigete

Az olaszok azt mondják, a jóisten jókedvében teremtette ezt a csodaszép szigetet. S ebben lehet valami: a Nápolyi öböllel szemben, a nála jóval népszerűbb Capritól egy macskaugrásnyira fekszik ez az apró, varázslatos szépségű sziget.

Csodás fekvése, közelsége Nápolyhoz, földrajzi adottságai, bővizű termálfürdői, strandjai, építészeti emlékei, buja és illatos mediterrán növényzete, a rengeteg virág mind együtt alkotja Ischiát.

Ischia - a természetes SPA

Ischia egyik legnagyobb vonzereje a termálfürdők sokasága. Már az ókori rómaiak is ismerték és ki is használták a föld mélyéből feltörő forró víz előnyeit, villákat, fürdőket építettek a szigeten. Manapság pedig szinte egymást érik a termálfürdők, s szinte keresni kell az olyan szállodát, mely nem rendelkezik spa-val. A fürdők igen változatos képet mutatnak, külön épületekben, a szállodák belsejében, vagy egyszerűen a szabad ég alatt, közvetlenül a tengerparton is megtaláljuk őket.

Lesz alkalmunk felfedezni ezeket a csodás helyeket, élvezni a tengert a napsütést, a termálfürdőket: utunk végén pár napot itt töltünk - sőt aki szeretne még maradni,azoknak tudunk segíteni a nyaralás meghosszabbításában is.

Hotel  da Raffaele  - a szállásunk Ischián

            Ischia szállásunk közvetlenül a tengerparton és egyben a belvárosban található Ischia kikötője melletti lidon.

A szállodát a Cortese család kezeli 1972 óta, a szobákon kivül családi éttermet is üzemeltetnek.

Igazi, várbeli ischiai hangulat, finom falatok reggel este :-)

Az itt töltött napokban félpanziós ellátásban lehet részünk, fejenként 20 euroért

bottom of page