top of page

 

Az ÉV NYARALÓS AJÁNLATA

Favignana
a nyugalom szigete

       A Földközi-tenger rejtett csodái közé sorolhatjuk a Trapani közelében található,  három varázslatosan szép szigetből álló Egadi-szigetcsoportot. A szigetcsoport mindhárom tagja

- Levanzo, Marettimo és Favignana, - természetvédelmi terület.  

Favignana lepke alakú szigete tökéletes úti cél a búvárok és a strandolás szerelmesei számára. 

pano4.jpg

 

                       Nyári időpontban is megismételhető ez a program, minimum 4-6 fővel, az minden konkrét csoportra, időpontra kérjetek konkrét javaslatot.

Favignana - Szicília rejtett kincse

      Favignana mérhetetlenül izgalmas állomás, egy varázslatos, megfoghatatlan szépségű világ!

Szicília maga a földi paradicsom, de amióta Favignanát is felfedeztük, nincsenek kétségeink, itt minden tökéletes: az időjárás, a tenger és a vadregényes táj is. 

A hajó kikötésekor a legszembetűnőbb a tenger türkizkék színe.  Áttetszően kristálytiszta, fentről a hajó fedélzetéről is szabad szemmel láthatóak a halak, ahogyan cikáznak az ámítóan kék vízben.

A sziget bejárásához a szálláson kerékpárt is biztosítanak nekünk,így lesz alkalmunk bejárni ezt a fantasztikus álomvilágot.

     NIDO DEL PELLEGRINO

Hét hektár vad természet, beleértve Favignana tipikus mediterrán növényzetét (aloe, tüskés körte, pálmafák, stb.). A peregrine sólyom szárnyalása, amely a sirályokkal és más madárfajokkal együtt ezena szigeten lakik.

Egy történelmi katonai komplexum felújításából és újjáépítéséből származó üdülőkomplexum, amelyben nagy és kényelmes apartmanokat hoztak létre. 

A vendégeink számos szabadtéri teret, panorámás sarkokat, széles utakat, privát öblüket élvezhetnek a komplexum területén.  

Ideális hely azok számára, akik táj- és naturalista oázist keresnek, ahol tartósan ,,kihúzhatják a dugót" és visszanyerhetik önmagukat, lélegzetelállító naplementék és varázslatos kilátások között.

A szobákról

Az üdülőház belső terének kialakításával az építészek figyelembe vették a mindennapi élet szükségleteit, kellemes és funkcionális környezetet teremtve. 

A vendégek tíz apartmanból választhatnak, melyek két épületben találhatók, és mindegyik a földszinten található:

Öt két szobás apartman, amely egy kétszemélyes ággyal ellátott hálószobával és egy kanapéval felszerelt  nappalival rendelkezik

 Négy kétszobás apartman kétszemélyes ággyal és nappalival, kanapéval

 Mindegyik apartman konyhasarokkal és teljesen felszerelt konyhával rendelkezik

      és mindegyikhez tartozik saját szabadtéri terasz és bútorozott veranda, ahol pihenni és enni lehet.

 

  •  

Favignana - a befejezetlen sziget

,,Befejezetlen sziget' mert még nem emésztette fel a tömeg turizmus, még nem épült tele modern szállodákkal, épületekkel,még maga a természet, a múlt, a valóság.

Meséljen a szigetről ez a kis video:

Favignana -
a búvárok paradicsoma 

  A tengernek ebben a sarkában  végtelen számú,  nyílt tengeri halak,  rákfélék és  puhatestűek,  gerinctelen állatok és a madareporok végtelen számú faja találja meg az ideális élőhelyét.

  Bár mindenki számára hozzáférhető, az Egadi-szigetcsoport tenger nem „egyszerű” tenger, a kiszámíthatatlan és szeszélyes.  

A víz alatti tevékenységeket a 20 évnél régebben szigeten lévő Progetto Atlantide víz alatti központra bízta, ami két lépésre található a Punta Longa kikötőjében. a vízből és kevesebb mint egy kilométerre a "Nido del Pellegrino" -tól

Trapani -
még egy nap Szicílián

 Mivel hazafelé délután indul gépünk Palermoból, vár ránk még egy nap Szicilia nyugati csücskében: 

Reggel áthajózunk Trapaniba, ahol délelőtt megnézhetjük ezt a  várost is, megkóstolhatjuk a szicíliaiak híres canolliját (sütemény)

Ellátogatunk Tonnara di Scopelloba (egy gyönyörű öböl és vár Trapani és Palermo között)

Még indulás előtt kapunk egy tipikus helyi ebédet (pizza és pane) hogy aztán tovább utazzunk Palermoba a Budapestre tartó repülőre.

(ez a nap transzferekkel, ételekkel együtt benne van az árban)

bottom of page