top of page

  Húsvét a virágba borult Szicílián 
Simana Santa Trapanese
 

     

Áprilisban  Szicílián már szinte nyár van, virágba borul a táj, meleg van, éledezik a természet, visszaérkeznek a vándor madarak.

Trapani belvárosában lesz a szállásunk, ahol minden elérhető közelségben lesz: a mindig hangos halpiac, a kikötő, a tenger... mindeközben pedig részt vehetünk Trapani egyik legnagyobb vallási ünnepségsorozatának,  Simana Santa Trapaninak

o.52005.jpg

       Időpont:          2019.április 17-21                                          Részvételi díj: 490 euro

                        

Ebben az időszakban a szállások is túlterheltek, a repülőjegyek árai meg magasra szökhetnek, ezért mielőbb érdemes jelentkezni!

Simana Santa Trapanese 
Szicília és egyben Olaszország legfontosabb vallási ünnepe

 Ritka lehetőség bepillantani Olaszország, és ezen belül is Szicília igazi, ősi arculatába, az ott élő emberek mély hitébe, érzelmeibe, nem minden nap látható arcukba.

A Simana Santa Trapanese egy vallási ünnep, de biztosan egy életre szóló élmény azoknak is, akik egyébként nem vallásosak.

Az egy hetes ünnepség sorozat 5 helyszínén 9 jelentős eseményen vehetünk részt, persze mindezt ebben a csodálatos tengerparti városban, ahol ebben az időszakban már strandszezon van..

és lesz időnk bőven pihenni és élvezni a korai nyarat is.

Trapani 

   Trapani egy csodás kis város, tavaszi pompájában érdemes megpihenni itt.

A szállásunk Trapani belvárosában lesz, közel a kikötőhöz, tengerhez, két ágyas fürdőszobás lakásban.

Ezekben a napokban lesz időnk lesz időnk pihenni, megismerkedni a várossal, meglesni a kikötő életét, kimenni a sópárló telepekre, esetleg akár fürdeni a tengerben.

A szálláshelyünk

    

A szállásunk Trapani belvárosában lesz.

  Az apartmanokat úgy tervezték és építették, hogy maximális kényelmet biztosítsanak. A szobák mindegyike saját , zuhanyzós fürdőszobával és a történelmi központra néző erkéllyel rendelkezik (ahonnan a tenger és a Trapani kikötő is látható).   A legfelső emeleten egy bútorozott terasz található, melyet minden vendég számára használható, ideális  pihenőhely két program között.

A reggelit a környékbeli tipikus trapanese bárokban fogyasztjuk el hogy megismerjük

(ismét veszélyes lesz ez az alkatunkra :-)

A programról

Április 17 - Madonna della Pietà del Popolo
 

     Délben indul a repülőnk Palermo felé, ahol már vár minket kinti partnerünk.

Útközben csodálatos öblök között haladunk végig, és megállunk kicsit Tonnara di Scopelloban is, ami az Ocean's Twelve című filmből lehet ismerős sokaknak 

     

Trapaniban ezen a napon a Pietának (Trapani nyelven " Matri 'a pietà du populu ) nevezett képet kísérik végig a város utcáin.

Ennek a menetnek az eredete még ősi,  a tömeg meghatottsága, odaadása itt is rabul ejtő.

Április 18 - a sómalmok napja

   Ezen a napon ismerkedünk meg a  térségre jellemző legkülönlegesebb területekkel: A tenger partján álló jellegzetes szélmalmokkal, sópárlótelepekkel és a különleges élővilágával, rózsaszin flamingoival. 

 

Este Trapaniban részt vehetünk a város feldíszítésében, láthatjuk ahogy az oltárokat virágokkal, színes szalagokkal díszitik.

A késő éjszakáig nyitvatartó templomokban az ,,Utolsó vacsorára" emlékeznek.

 

Április 19-20 Processione dei Misteri Trapani

A világ egyik legrégebbi és talán leghosszabb rituáléja zajlik ezen a két napon. Nem véletlenül nincs szétválasztva a két nap programja, hisz a helyi résztvevők is, csak nem 24 órán keresztül cipelnek keresztül a városon 20 misztériumot.

A forró viasz és a füstölők füstje keveredik a friss virág illatával,  az emberek kántálásával, az ősi zenékkel, a résztvevők sírásával.

Megható és felejthetetlen élmény, ami több mint 400 éve ugyanígy zajlik ezen a vidéken, évről évre több ezer turistát vonz e vidékre. 

Mi is részt vehetünk ezeken a programokon is, de élvezhetjük a város - ezeken a napokon nem mindennapi - életét.

Ebben a két napban több program közül is választhatunk, a legkitartóbbak egész éjjel fennmaradhatnak a helyiekkel, vagy este lepihenhet hogy hajnali 4-kor csatlakozhasson a legizgalmasabb jelenetekhez.

Pénteken délután felmehetünk felvonóval Ericébe,  a legősibb és egyben legérdekesebb sziciliai falujába. Egyik legnagyobb élmény ezen az úton.

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek feledhetetlenné válik ez a hét, egy ősi vidéken, megismerve Szicília mostani és múltbéli arcát, mindeközben persze élvezve a korai nyár minden örömét.

Az ár tartalmazza:

A szállást Trapani történelmi belvárosában, kétágyas saját fürdőszobás szobákban

Minden transzfert az egész hét folyamán, reptértől reptérig, összes programig

Minden programon helyi kísérő magyar nyelvű tolmáccsal

A reggelit tartalmazza de az ebédet vacsorát nem, de mindig javasolni fogunk olcsó és megbízható lehetőséget az étkezésre

Nem tartalmazza a helyi adót, amit helyben kell fizetni. 

bottom of page