top of page

Karnevál és narancsszüret 
Szicílián

      

Egy nagyon különleges út a Szicília mániásoknak !

Február a narancs szüret ideje  Szicilián, ami már önmagában is különleges program lenne, de ehhez az alkalomhoz összeválogattuk a sziget kevésbé ismert rejtett kincseit, kihalt városait, a múlt emlékeit, sőt, ebben az időpontban részt vehetünk Sciacca legnagyobb tavaszköszöntő karneválján is!

Sciacca poszter.jpg

       Időpont: 2020. február 20-23                     Ár:  590 euro +repülőjegy
                         
                                Jegyek nagyon korlátozott számban már csak!
 590 euro +repülőjegy


 Sciacca és a legrégibb olasz tavaszi fesztivál

Ezúttal a sziget déli oldalára látogatunk, turisták által talán kevésbé ismert területekre.

Sciacca egy ősi halászati kikötő Agrigentotól 70 km-re.

Nem egy kiforrott turisztikai központ, inkább csak egy helyiek által lakott ősi város, de híres kerámiáiról, termálfürdőiről és vallási fesztiváljairól és nagy halász flottájáról. 

Mi a kisváros legizgalmasabb, leghíresebb napján érkezünk ide.

A sciaccai tavaszi fesztivál Olaszország egyik leghíresebb és legősibb (régibb mint a velencei..) fesztiválja, több emeletnyi magasságú mozgó bábukkal, táncosokkal, zenével vidámsággal.

Kihagyhatatlan élmény :-)

Az elso megálló: MUSITA

       

MUSITA a környék egyik legnevesebb pincészete, érkezésünk után itt vár minket egy kis kóstoló a helybéliek specialitásaiból.

A borok kedvelőinek különleges élmény, igazi tiszta nemes bor különlegességek Szicilia legrégibb pincészetéből

Sambuca - a legszebb olasz város

       

A RAI3 által hirdetett ,,Legszebb olasz falu" szavazáson 2016-ban Sambuca - ez a kis szicíliai falu nyerte el a nagydíjat:

A kevesebb mint hatezer lakosu Sambuca alig néhány kilométerre fekszik a tengertől, arab eredtű kisváros, csodálatos terekkel épületekkel, teraszokkal, melyet buja szőlőültetvények, olajfa ültligetek vesznek körül. De nézzünk róla néhány képet:

A narancs szüret napja

   Egy napot a narancs jegyében töltünk:

 A Ribera egy rendkívül kellemes ízű narancssárga, teljesen mag nélküli narancsfajta, magas vitamin - ásványi só és cukortartalmú, ezért a szicíliaiak gyógyszerként emlegetik. 

 A Ribera narancsot fogyasztva  minden nap érezhetjük a nap melegét és Szicília enyhe éghajlatát.

Most a fáról szedve is megkóstolhatjuk ezt a különleges narancsot, megismerhetjük termelőit, mindennapi életüket, gondjaikat

Selinunte
 az ókori görög világ egyik legimpozánsabb emléke

    Selinunte az egyetlen klasszikus görög város, ahol a teljes metropolisz fennmaradt.

Selinos (ahogy a görögök ismerték) egykor az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb város volt a világon. A több mint 100.000 lakosú város az i. e. 6. században virágzott, ám ennek a periódusnak 2400 évvel ezelőtt vége lett: a karthágóiak végül áttörték a városfalat, és kegyetlen mészárlást rendeztek.

 Az egykoron virágzó település a támadás után szellemváros lett, és i. e. 250 körül, az első pun háború idején teljesen lerombolták.

A "munkát" a természet végzete be: a templomok az egykori települést sújtó földrengések következtében ledőltek, a homok és a por pedig végül betemette Selinus romjainak 85 százalékát. A terület jelentős részén még ma is folynak az ásatások.

A régészeknek 15 év alatt sikerült azonosítaniuk Európa legnagyobb kiterjedésű régészeti lelőhelyében található összes, 2500 házat. Selinus az első olyan ókori görög város, amelynek részletes térképét a kutatók el tudták készíteni, és a lakosságszámot is pontosan meg tudták becsülni.

Poggioreale Antica - a legnagyobb olasz szellemváros

Európa legnagyobb szellemvárosaként ismert települést 1642-ben alapították, sokáig virágzó város volt.

 Ma már majdnem 50 évig lakatlan  az 1968 januárjában történt földrengés miatt. 

 A Poggioreale romjai különböző filmek és videoklipek kedvelt színhelye.

A legismertebbek a "L'uomo delle Stelle és a "Malena", mindkettő a híres szicíliai rendező, Giuseppe Tornatore alkotása
 

Cretto di Burri - egy monumentális emlék 

Alberto Burri az 1968-as földrengésnek állít emléket ezzel a monumentális alkotással, amit 30 éven át épített. A munkálatokhoz  64,583 négyzetméternyi fehér betont használt fel. Leírhatatlan érzés elhaladni az európai tájkép egyik legnagyobb emlékműve mellett.

bottom of page