top of page

Nyaralás Toszkánában 
Marina di Grosseto 
 

      Residence Mediterraneo

Nyaralás 4 csillagos tengerparti modern szállodában közvetlenül a tengerparton Dél-Toszkánában.

Kivételes lehetőség tőlünk: a meghirdetett időponton kivül is lehet jelentkezni, természetes ezek az árak szezonon kívüli (ám már strandidős) időpontokban érvényesek.

Pisán keresztül Ryanairrel, Rómán keresztül Wizzairrel és Ryanairrel is megközelíthető, ami minden héten hétfőn - szerdán- pénteken közlekedik.

S6531-16-25-41-01.jpg.jpg

     

 Árajánlatot konkrét időpont és létszám után tudunk adni!

Választható félpanziós ellátás (reggeli és vacsora az árban, italok nélkül)

A tengerparti napernyők,pihenőágyak általában benne vannak az árban

 

Választható szobák: 

 

Kétszemélyes franciaágyas szobák napi takarítással

Kétszemélyes szobák, két különálló ággyal elkülönített térben

Négyszemélyes szobák - egy két személyes kanapé és egy franciaágy külön szobában

napi takarítás nélkül

Szezonon kivül kb ugyanezen az áron más időpont is választható, vedd fel a kapcsolatot velünk és segítünk !

A környék:
Maremma - Toszkána rejtett kincse

Maremma 

partjait két tenger, a Ligur- és a Tirrén-tenger is mossák, egy része Toszkána, egy része még Lazio megyéhez tartozik.

De ez nem az a hely, ahol minden lakosra öt külföldi turista jut.

Maremma egyike azon kevés olasz vidéknek, ami hű  maradt ősi gyökereihez és nem adta meg magát a turizmus mindent megváltoztató hatalmának.

Az egész régiót érdekes középkori városok jelzik, melyeket sűrű erdők és buja zöld mezők, szőlőültetvények, olajfaligetek választanak el egymástól.

Maremma városai a saját kis világukban élnek.

Ez Toszkána legvadabb része, sokak szerint pedig a Földközi-tenger partvidékének legszebb része. 250 km hosszan kristálytiszta strandokkal, félreeső, homokos öblökkel, sekély vízzel, a kikötők mögött meseszerű halászfalvakkal, a hegytetőn középkori városkákkal 

A szállás - Residence Mediterraneo

       

  Marina di Grosseto legújabb tengerparti 4 csillagos szállodáját ajánljuk nektek, így minden nap alkalmatok lesz megmártózni a tengerben.

Marina di Grosseto északi részét széles és érintetlen pinea-erdő szegélyezi, míg délen a Maremma nemzeti park különleges világa terül el.

A szálloda modern, kétágyas, erkélyes, konyhával és étkezővel ellátott apartmanokkal, LED TV-vel, telefonnal, légkondicionálóval / fűtéssel van ellátva.

 

Ahol vacsorázni fogtok:
Stabilimento balneare Capri

       Egy közvetlen tengerparti kisvendéglő, ami még a helyiek által is a legjobbak közé soroltatott.

Különleges, autentikus toszkán konyhája, halvacsorái minden bizonnyal a nyarlás egyik emlékezets pontjává válik.

Az árban az itt eltöltött vacsorák is benne vannak. 

bagno-capri-marina-di-grosseto-3b.jpg

Néhány különleges hely a környéken

Cala Violina
 az érintetlen tenger élménye

Toszkánáról legtöbb embernek a széles, napernyős, zsúfolt tengerpartok jutnak eszébe.

Mi az első nap felkeressük Toszkána talán legszebb és legeldugottabb tengerpartját,Cala Violinát.   Majdnem két kilométert kell gyalogolnunk egy fenyőerdőben, hogy elérjük a partot, de nincs annál jobb, mint amikor megérzed a sós víz felől érkező szél által felkavart fenyőillatot. Az eperfák, a tölgyfák, a pinea  a tenger közelében nőnek, és erős szín kontrasztot biztosítanak. A víz nagyon tiszta, mélyen a tengerben néhány Toszkán sziget: Pianosa, Montecristo és Giglio. 

A legenda szerint amikor a strand üres, különleges zenei hangokat hallani: a finom fehér homok  magas hegedűhangokat  ad ki minden lépésednél  

Monte Argentario - az elszigetelt szépség

Monte Argentario Toszkána déli részénél található félsziget, melyet keskeny földsávok kapcsolnak össze az olasz szárazfölddel, a toszkánok közkedvelt üdülőhelye.

Monte Argentartio gazdag élővilága és természeti szépsége révén védettséget élvez, csipkézett, partjai Toszkána lágy partszakaszaihoz képest vadabbak, meredek sziklákkal szegélyezettek. 
Mivel évszázadokon át Nápolyhoz és Spanyolországhoz tartozott,  sokszor azt a benyomást kelti, hogy nem is Toszkánában, hanem valamelyik dél-olasz vidéken járunk.

Több millió évvel ezelőtt Monte Argentario önálló sziget volt, majd a tengerből évezredek alatt kiemelkedett két homokos-iszapos sáv, melyet a rómaiak kiegészítettek egy harmadikkal. Az olasz szárazföldről a lagúnába mélyen benyúló Orbetello városát feltöltéssel kapcsolták össze Monta Argentario szigetével, így alakult ki a mai három földsáv és a két lagúna. A városból évente rengeteg turista számára a fő érdekességet a homoksávokon való átkelés jelenti, mintha csak a tengerben sétálnának egyik várostól a másikig. 
A földsávok nagyon népszerűek, partjaiknál a homokos strandokat ellepik a turisták. Itt állnak a vidék legszebb villái, többek közt Sophia Loren háza is.

 Toszkána  mindig és mindenhol szép, de higyjetek nekem, nem véletlenül ajánlom nektek éppen ezt a - sokak által alig ismert - környéket.

Én mindig szeretem a különlegességet, a turisták által kevésbé felfedezett érintetlen szépséget.  Válasszátok ti is ezt a helyet az idei nyaralás célpontjaként:-)

 

bottom of page