top of page

Egy nap a Vezúv oldalában 

slide28.jpg

Lacryma Christi

  

A Vezuv leginkább kitöréseiről, Pompeiről, ERcolanoról ismert, meg hát aki erre jár, azt általában szeretne feljutni a tetejére.

De talán kevesen tudják hogy a tápanyagban dús talajon, a napsütötte hegyoldalban készítik a környék egyik leghíresebb, legfinomabb borát.

A velünk töltött napon több lehetőség körül is lehet választani: Pompei, Ercolna, Vezuv megmászása - és amit sosem szabad kihagyni, az a Vezuv oldalában elfogyasztott borkóstolóval egybe kötött ebéd. 

 Borkostoló

A nap fénypontja lehet a szőlőtőkék között elfogyasztott ebéd és borkostoló egyben: alattunk a tenger látványával, fölöttünk a Vezuv. lábunk alatt az egykori lávafolyam kövei.

IMG_20220223_124852.jpg

Főzőiskola

Aki kiváncsi arra, hogy készülnek a környék és Capri legfinomabb ételei, azt Ester a család caprese háziasszonya invitálja a saját konyhájába, ahol  3 fogásos ebédet főzhetünk vele együtt az általa vezetett főzősuliban

(minimum 4 fő részvételével)

 Pompeii az ókori Római Birodalom egyik leggazdagabb városa volt, évente több millió turista keresi fel,  az egyik leglátogatottabb műemlékegyüttes Olaszországban. 

 Pompei romvárosa a Világörökség részét képezi Herculaneum városával együtt, amely szintén Vezúv 79-es kitörése áldozatául esett.

 Pompeiben két kiváló kollégánk vezetésével mehettek be, Renato egy szenvedélyes olasz történész, felesége tolmácsolásában  igazán megismerhetitek az ősi város életét. 

Ebben a programban rugalmasan tudtok választani Pompei megismerése, a Vezuv megmászása, Ercolano,  és a borászat között.

(sajnos mindegyik egyszerre nem fér bele)

Az egész napos kirándulás ára 80 euro/ fő

A főzőtanfolyam ára: 110 euro/ fő

Ha csak a borkostolóval egybekötött 3 fogásos ebédre vágytok: 38 euro/ fő (plusz az utiköltség)

 Pompeiben az idegenvezetés ára plusz 25 euro/ fő  

bottom of page