top of page

Capri - naplemente tour

 Capri a világ egyik leghíresebb és talán legszebb szigete.

Naponta 20.000 turista özönlik be a csaknem 3 percenként érkező turistahajókból. 

Legtöbben egy napra érkeznek,reggel 10 felé megtelik a sziget és délután 5-6 után egy egészen más képét mutatja. Az egy napra érkező turisták elmennek, maradnak a helyi lakósok és az a kevés turista aki megteheti hogy itt nyaraljon.

Ez már egy másik CAPRI....

 A híres Faro (világítótorony) mellől nézhetitek meg a világ egyik legszebb, legromantikusabb naplementéjét, ahol minden este éppen ezért ,,Naplemente-partyt ' is tartanak.

Ennél már csak az a csodálatosabb, hogy mindezt másnap a tengerről is megcsodálhatjátok ha velünk tartotok.

Három nap a csodák birodalmában....

20191002_192054.jpg

 Első nap

 

Érkezés a szigetre:   

Az első nap a megérkezésé, Nápolyból délután áthajózunk Capri szigetére, és vesszük célba egyből Anacaprit, a szállásunkat.

Stílszerűen naplementére néző apartmanokban :-)

Il Faro ahol a legszebb a naplemente

                     

Capri  szigetének egyik legromantikusabb pontja a Faro, Európa második legnagyobb világítótornya.

Egyben egy strand, ahol a legtovább süt a nap,ha szerencsénk van és az idő megengedi, fürdünk is egyet a naplementére várva.

Aztán ahogy eltűnni látszik a nap, a környéki bárok átalakulnak, és éjszakába nyúló naplemente party kezdődik. Azt hiszem kivételes lehetőség részt venni egy ilyen estén

Mi itt fogunk búcsúzni a szigettől :-)

 

 Második  nap 

 A második napon a sziget másik városát, Caprit ismerjük meg.

A legtöbben ida érkeznek elsőként, a híres Piazzettára. (kötelező selfi helyszín)

Innen sétálva meg nézhetjük a luxus minden kellékét: kávézókat, teraszokat, a Prada és Dolce & Gabbana és társai boltjait. Talán ennél izgalmasabb a Carthusia parfüm manufaktura, ahol a szigeten termett virágokból, citromból készítenek parfümöt.  

 A Giardino másik kihagyhatatlan selfi helyszín, innen a legszebbek Capri híres sziklái, a Faraglioni, de maga a kert is csodaszép.

1 euro a belépő, de ez az amit a belépő ellenére sem szabad kihagyni.

Arco Naturale -ahol a természet az úr

 Capri kevésbé ismert helye:  egy különleges természeti képződmény még a paleo korból, egy hatalmas barlang maradéka: magassága körülbelül 18 méter, szélessége pedig körülbelül 12 méter. Az évmilliók alatt a víz, a szél és a nap sugarai hatására alakult ki.

Ma hihetetlenül harmonikus és gyönyörű hely, Capri egy másik arca, amivel az egy napra látogató turisták legtöbbször nem találkoznak

Privát hajó a titkos barlangokhoz és a naplementéhez

 

 Mindenjképpen az út fénypontja ezen a napon délután következik: Felszállunk egy 10 személyes kishajóra  a délután folyamán. Amíg a napsütés engedi,meglátogatjuk a sziget több titkos barlangját, ha tehetjük beúszunk a tengeren át egy mások előle rejtett kék barlangba (nem amit agyon hirdetnek)

Az utazás vége felé megvárjuk a lebukó nap sugarait, megnézzük a tengerről a naplementét a Faraglioni sziklánál, és a Faronál.

Ha az út eddigi élményei nem kápráztattak volna el minket, ez az út biztosan.

 

 

 Harmadik  nap

A harmadik napon is lesz alkalmunk egy kalandra:

Ezen a napon megyünk fel a Monte Soleróra, Capri legmagasabb pontjára, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az egész öbölre. 

Délután strandolunk a Faronál és este részt veszünk a naplemente partyn

Különleges út, különleges élmény, ínyenceknek.

Azt hiszem ez az az út, amit egyszer az életben érdemes megélni, még akkor is, ha látszólag elérhetetlen, luxus -ez egy olyan életérzés, ami biztosan egy életen át elkísér.

Nagyon kis létszámú csoportokkal indulunk, érdemes mielőbb jelentkezni!

 

bottom of page