top of page

MONTE NUOVO - a legfiatalabb kráter

A Monte Nuovo története

A Monte Nuovo egy vulkáni hamukúp Pozzuoli városa mellett, a Campi Flegrei területén. A kúp, a Campi Flegrei vulkanizmusának utolsó nagy működésként számontartott 1538. szeptember 28-30 között lezajlott kitörés során emelkedett ki (erre utal megnevezése is: Monte Nuovo jelentése Új Hegy) 

A hegyet sűrű növényzet jellemzi. A vulkánon a mediterrán cserjére jellemző növények , a fenyő , a seprű és a hanga nőnek .

A vulkán a nyilvánosság számára nyitott naturalista oázis, és másodlagos vulkáni tevékenységeket, például földrengéseket és fumarolokat mutat . A Campi Flegrei vulkáni kaldera tucatnyi kitörési nyílásának egyikeként osztja geológiai besorolását.

Monte Nuovo - Lago D'Averno túra

 

Nápolyból egy egyszerűen megközelíthető megállóhelyen, Arco Felice-nél találkozunk, ahonnan rövid sétálval a vulkán parkjába lépve máris csodás panoráma fogad minket a Pozzuoli-öbölre.
A lépcsős ösvény először fenyőerdőn kanyarog, majd indul a helyenként sziklás útvonal burjánzó természettel. A túra során megkerüljük a krátert, melynek vörös földje időként látható is, közben előbukkan a tenger, a környező hegyek. A vulkán legmagasabb pontjáról páratlan, 360 fokos panoráma tárul elénk: a Nápolyi-öböl Capri szigetével, balra Pozzuoli, Posillipo és Nisida , jobbra pedig Capo Miseno, Bacoli , Baia aragóniai vára.

 Lago D'Averno - Dante poklának kapuja

A vulkánról citromföldeken át megyünk le a Lago D'averno-hoz. Ez a tó bizonyos értelmezés szerint Dante poklának kapuja, amit vulkanikus hegyek vesznek körül. A tó mentén több vendéglátóhely is található, ahol többek között a helyi borok, likőrök és egy nápolyi konyha kóstolója is kipróbálható. Ezt követően pedig elsétálunk a közeli Lucrino-i tengerparthoz, ahol megpihenve mindenki kedvére folytathatja a napját a tengerpart nyújtotta örömökkel, akár strandolással.

 Spiaggia Lucrino - a nápolyiak kedvenc strandja

 A Nápolyba látogatóknak gyakori kérdésük hogy hol lehet homokos strandot találni a térségben. Nos, hát itt :-)

A napot a Lucrino tengerparton zárjuk, ahol bárki szíve kedve szerint maradhat strandolni!

 

A kirándulás félnapos, ezalatt  nem rohanósan élvezhetőek a terület nyújtotta egyedülálló, misztikus látnivalói.

Nehézségi szint: közepes (3-4/5) 

Közlekedés tömegközlekedéssel (Nápolyból a Cumana vonattal, illetve a területen buszokkal) 

RÉSZVÉTELI DÍJ:  70 euro/ fő

bottom of page