top of page

okt. 23., Sze

|

Trapani

Októberi napfény, szélmalmok, olíva szüret - Szicília

A késő ősz az olívabogyó szüretelésének, a friss olívaolaj készítésének ideje Itáliában. Minden tartományban mások a hagyományok, a szokások, de az biztos, hogy főleg egy magyar ember számára különleges élményt jelenthet egy ilyen eseményen való aktív részvétel. Szicília távoli vidéke szüret nélkül

A regisztrációdat elküldtük, hamarosan levelet kapsz tőlünk
Nézz szét más eseményeinken
Októberi napfény, szélmalmok, olíva szüret - Szicília
Októberi napfény, szélmalmok, olíva szüret - Szicília

Időpont

2019. okt. 23. 11:00 – 2019. okt. 27. 15:00

Trapani, 91100 Trapani TP, Italia

Guests

Esemény

PROGRAM:

1.nap Szerda

Indulás a kora délutáni órákban Palermoba, a Ryanair közvetlen járatával, érkezés után l vendéglátóink várnak minket transzfer járatunkkal.

Útközben meglátogatjuk a térség egyik legszebb öblét : Scoplle di Tonnarat, majd megérkezünk Trapaniba, a szállásunkra, ahol svédasztalos jellegzetes szicíliai vacsora, kemencében sült pizza vár minket. Szállás kétágyas kényelmes, teraszos szobákban.

2.nap csütörtök

A következő két napot a helyiek hagyományos szüreti programjaival - és ételeivel töltjük. Ezen a napon személyesen is részt veszünk az olíva bogyók szüretelésében.

Az ebédünk is a helyiek ilyenkor szokásos, autentikus ételeiből áll majd, amit egy tipikus szicíliai parasztházban szolgálnak majd fel.

Ebéd után pihenő, illetve fakultatív programként ellátogatunk Ericébe.

Vacsorára visszatérünk a parasztházba, ahol udvarban faparázson sült pizza és egyéb sziciliai különlegességek között válogathatunk.

3.nap péntek

Szombat délelőtt az olajmalomban kezdünk, ahol az előző nap leszüretelt olívabogyók feldolgozásában veszünk részt aktívan, megkóstoljuk a frissen készült olivaolaj ízét.

Innen átutazunk Trapaniba, a híres sókamrákba és sómúzeumba, ahol ismét a helyiek vendégeiként ebédelünk.

Innen útra kelünk és megismerkedünk Trapani történelmi belvárosával.

A vacsora is egészen különleges lesz, megismerkedünk a híres Trapani halas cous-cousával, egy tipikus Trapani étteremben.

4 nap szombat

Egész napos kirándulás Marsalába

5 nap vasárnap

Reggel még kényelmesen megreggelizünk, majd búcsút veszünk szicíliai otthonunktól, elindulunk Palermoba. ahonnan 14.15-kor indul közvetlen Ryanair járatunk Budapestre, érkezés 16 óra körül.

AZ ÁR TARTALMAZZA:

A szicíliai tartózkodás teljes költségét, a transzfereket, a szállást kitűnő hangulatú, kultúrált kétágyas szobákban, valamint az ott tartózkodás alatt a teljes étkezést (reggeli - ebéd - vacsora)

NEM TARTALMAZZA:

Nem tartalmazza a repülőjegyek árát, a Budapest - Palermoi Ryanair járatra ezt önállóan kell megvenni.

JAVASLAT:

Az úton olyan minőségű különleges ételekhez, oliva olajhoz stb juthatunk, ami a hétköznapokban szinte lehetetlen. Érdemes belőle bevásárolni, és gondolni erre a reptéri poggyász vásárlásakor, hogy mindezt haza is tudjuk vinni.

Jegyek

 • Teljes utazási díj

  690,00 EUR
 • Utazási díj előleg

  300,00 EUR
 • Utazási díj 2. részlet

  390,00 EUR
 • Egyágyas felár

  250,00 EUR

Összesen

0,00 EUR

Oszd meg ezt az eseményt

bottom of page