top of page

Paestrum és a bivalyok

      

Nápoly  környékére sokan utaznak, szinte minden látnivaló bakancslistás helyek közé tartozik sokaknak.

Ez egy olyan nap, ahová kevesen jutnak el ebben a térségben.

Paestrum azoknak akik az ókori Görögországot kedvelik, és Tenuta Vannullo, akik kíváncsiak hol és hogy születik a mozzarella

Paestum nap.jpg

Paestum - az ókori görögPoseidonia 

 .Az Amalfi-parttól délre találjuk a képekről már biztos sokszor látott, napsugarak által bearanyozott fenséges dór templomokkal büszkélkedő Paestum-ot, Magna Graecia legszebb városát.  A több mint 2500 évvel korábban, görögök által alapított település eredeti neve Poseidonia, vagy Nettuno volt, mely a tenger istenéről kapta elnevezését. Az UNESCO Világörökség része, a görög és római időkből jelentős emlékművekkel szolgál.

Különös jelentőséggel bír a három dór stílusú templom, amelyek a dór stílus építészeti korszakban mintaértékűnek számítanak. A romvárosban megtekinthetőek a város kövezett utcái, házai, a római fórum, fürdők és egy görög színház, valamint templomok is.

Legfontosabb látnivalók: a legrégebbi templom a Tempio di Hera,  Tempio di Nettuno (Kr.e. V.sz.) és a Tempio di Athene épülete.

     A bivalyok és a mozzarella otthona
                  Tenuta Vannullo

      

Campania egyik büszkesége ez a biogazdaság amivel részletesen megismerkedünk, kezdve a bivaly farmtól egészen a kész mozzarella kóstolásáig. 

      

A távolságok miatt kényelmesen autóval megyünk, közben megismerve Campania Salernokörnyéki szépségeit is 

bottom of page