top of page

Szicília - Isten múzsája

Mikor a hajó megállt Taormina előtt, egy nő fürdőruhát öltött, leugrott a fedélzetről, és úszni kezdett a világoskék vízben a partok felé. Lassan úszott, délelőtt, a fehér fényben, a kék vízben, a gőzölgő, sárgás sziklák felé; elgondolkozva úszott, mint aki hazaért egy különös hazába, mely egyszerre víz, fény és fogalom. Úgy úszott, mint egy nemtő a mesében. A fedélzet korlátjára hajolva néztem utána, a fehér test után, melyet gyöngéden karjaira vett a nagy elem, mint egy ismerős és meghitt testet, egy halat vagy ókori vízi istennőt. 

 

Szicília a varázslat hazája, gondoltam. Talán itt még élnek, mintegy száműzetésben, a kis, a derűs, az emberszabású istenek.

Márai ezt gondolta Szicíliáról, kihagyhatatlan hát számunkra is ez a sziget. Meg kell ismernünk minden részletét, az Etnát, a tengerpartokat, csodás kis városait és még csodásabb embereit.

Szicíliai aktuális utazásaink

 • Karnevál és narancsszüret Szicílián
  Karnevál és narancsszüret Szicílián
  febr. 20., Cs
  Sciacca
  2020. febr. 20. 11:00 – 2020. febr. 23. 15:00
  Sciacca, 92019 Sciacca AG, Italia
  Február a narancs szüret ideje Szicílián, ami már önmagában is különleges program lenne, de ehhez az alkalomhoz összeválogattuk a sziget kevésbé ismert rejtett kincseit, kihalt városait, a múlt emlékeit, sőt, részt vehetünk Sciacca leghíresebb karneválján is!
 • Októberi napfény, szélmalmok, olíva szüret - Szicília
  Októberi napfény, szélmalmok, olíva szüret - Szicília
  okt. 23., Sze
  Trapani
  2019. okt. 23. 11:00 – 2019. okt. 27. 15:00
  Trapani, 91100 Trapani TP, Italia
  A késő ősz az olívabogyó szüretelésének, a friss olívaolaj készítésének ideje Itáliában. Minden tartományban mások a hagyományok, a szokások, de az biztos, hogy főleg egy magyar ember számára különleges élményt jelenthet egy ilyen eseményen való aktív részvétel. Szicília távoli vidéke szüret nélkül
bottom of page