top of page

Járatlan utakon fotós szemmel
 

 

Magam is fotós vagyok, szenvedélyesen keresem azokat a helyeket, ahol valami különlegeset látok - és tudok mutatni másoknak.

Van néhány olyan helyszín, ahová egyedül talán sosem tudnék eljutni, ezekre az utakra keresek társakat.

Nem ígérek fotós oktatást - mert ahhoz nem értek annyira - de minden helyszínen keresek ott élő, a helyszínt jól ismerő profi fotós kísérőket, akiknek a segítségével ismeretlen helyekre juthatunk el, hogy az ő szemükön keresztül láthassuk a tájat.

DSC01241.JPG

AZ ÉV KALANDJA

Az Etna meghódítása

     

Mostanában elég sok hírt hallunk Európa legnagyobb és még folyamatosan működő vulkánjáról, az Etnáról. 

Csodálatos képek, videók jelennek meg a világhálón a számunkra talán félelmetes helyszínről.Talán kevesen tudják, de az Etnán él egy fotósokból, videosokból álló csapat, akik figyelik a hegy minden mozdulatát, kitöréseit, növény és állatvilágát. Ők szolgálják ki a világsajtót az ott készült felvételeikkel.

Ők lesznek a kísérőink, velük juthatunk el turisták és talán fotósok által sem ismert területekre. Terepjárókkall hódítjuk meg az Etnát, több mint 2900 méter magasba feljutva, a vulkán által alakított barlangokba, kanyonokban sétálva.

Mindenképpen az év legnagyobb fotós kalandja, nagy tudású és hírű hely kísérőkkel

Időpont: 2019 júnus 6-10


Streetphoto Nápolyban

Nápoly a street fotósok paradicsoma. A szűk sikátorok a különleges arcok, a mindig hangos piacok, a Street Art mindenhol felbukkanó művei, a múzeumba illó metróállomásai és nem utolsó sorban a hihetetlenül kedves és nyitott emberek biztos vagyok hogy feledhetetlenné teszik ezt a pár napot minden fotós számára.
Mindezt ráadásul a helyiek egyik legkedveltebb helyi fotósa  - Orma Di Jo szemén keresztül láthatjuk. Ő itt született, itt él, együtt lélegzik ezzel a várossal, rajta keresztül egy egészen más szemszögből ismerhetjük meg a város rejtett zugait is.

 

Időpont: 2019 május 2-4   

Húsvét a virágba borult Szicílián
Simana Santa Trapanese 

Trapani belvárosában lesz a szállásunk, ahol minden elérhető közelségben lesz: a mindig hangos halpiac, a kikötő, a tenger, a sópárlótelepek a szélmalmokkal, a rózsaszín flamingóival.

.Mindeközben pedig részt vehetünk Trapani egyik legnagyobb vallási ünnepségsorozatának,  

Simana Santa Trapanesenek
 Ez Szicília és egyben Olaszország legfontosabb vallási ünnepe
Ritka lehetőség bepillantani Olaszország, és ezen belül is Szicília igazi, ősi arculatába, az ott élő emberek mély hitébe, érzelmeibe, nem minden nap látható arcukba.  Az egy hetes ünnepség sorozat 5 helyszínén 9 jelentős eseményen vehetünk részt .

 

Különleges helyszínen különleges élmények, egy helyen a fotózás szinte minden szegletét kipróbálhatjuk.

Időpont: 2019. április 17-21

  

   Toszkána - ahogy még sosem láttad

 Maremma egyike azon kevés olasz vidéknek, (főleg Toszkánának) ami hű maradt ősi gyökereihez és nem adta meg magát a turizmus mindent megváltoztató hatalmának.
Az egész régiót érdekes középkori városok jelzik, melyeket sűrű erdők és buja zöld mezők, szőlőültetvények, olajfa ligetek választanak el egymástól.
Ez Toszkána legvadabb része, sokak szerint pedig a Földközi-tenger partvidékének legszebb része. 250 km hosszan kristálytiszta strandokkal, félreeső, homokos öblökkel, sekély vízzel, a kikötők mögött meseszerű halászfalvakkal.

Ebben a térségben töltünk el 6 napot, bejárva turisták által nem járt öblöket, vadrezervátumokat, nemzeti parkokat, meg persze azért eljutunk a pipacsoktól virágzó Val D'Orca vidékére is.

Aki nem csak a mindenhol látható toszkán tájakat akarja újra fotózni, tartson velünk !

 

Időpont: 2019 május 24-29

Pantelleria - az ismeretlen vulkáni sziget

 Az Afrika és Szicília között elhelyezkedő sziget, alig-alig ismert Magyarországon, pedig egy rendkívüli hely: egy vulkán alakította kicsi sziget, ahol élvezhetjük a természet csodáit:  

Pantelleria varázslatos hely gyógyhatású iszappal, termálforrásokkal, melyek a Specchio di Venere tavat is táplálják.

Igazi luxus sziget, napjainkban Madonna, Gérard Depardieu és Sting is ide menekülnek a világ zajától. 

Hogy mit lehet fotózni? Árulkodjanak a képek:

2019. június 12 - 16 

bottom of page